Teknoloji

155mm Kundağı Motorlu Hibrit Obüs GÜRHAN atışa hazır

 

Hostinger

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve hibrit tahrik sistemi ile milli yazılımlarla donatılan GÜRHAN obüsün atış testleri tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan ve kara operasyonlarındaki en büyük vurucu gücünü oluşturan FIRTINA Obüsleri, Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE A.Ş.) ve Anzatsan Mühendislik A.Ş. yükleniciliğinde yürütülen çalışma sonrası hibrit güç grubu ile donatıldı.  GÜRHAN adı verilen hibrit tahrikli obüsün Konya Karapınar’da gerçekleştirilen testlerinin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

STM Banner

23-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen testlerde çalışma ve atış senaryolarında yüksek basınç ve maksimum menzil atışı gibi sınavları başarılı bir şekilde tamamlayan GÜRHAN obüsün Türk Ordusu’nda aktif görev yapmaya başlamasına bir adım daha yaklaşıldı.

GÜRHAN obüsü ilk olarak EFES 2024 Tatbikatı’nda görücüye çıkmış ve beğeni toplamıştı. Motor ve transmisyon sorunları nedeniyle üretiminde yurt dışına bağlı olunan 155mm FIRTINA obüsü, hibrit tahrik sistemi kullanan GÜRHAN konfigürasyonuyla ihracata hazır hale getirildi.

GÜRHAN obüsünde hibrit güç grubunun kullanılması, bakım maliyetinin düşürülmesinin yanı sıra platformun manevra kabiliyetindeki zayıflıkların ortadan kaldırılmasına da olanak sağlıyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu