Kıbrıs

16 Yangın Son Haftada Ortaya Çıktı – BRTK

Polis Genel Müdürlüğü raporuna göre, 17-23 Haziran arasında 16 yangın meydana geldi. Rapora göre yangınlarda 1 milyon 565 bin TL’lik zarar meydana geldi. Yangın çıkış nedenleri arasında, elektrik kaynaklı kısa devre, aracın motor bölümünden sızan yağın sıcak aksamlarla temas edip alevlenmesi, söndürülmeden atılan sigara izmaritleri, izolasyon yapıldığı esnada tahtanın fazla ısınıp alevlenmesi, elektrik trafosu ile elektrik tellerinin birbirine teması sonucu düşen kıvılcımların kuru otları tutuşturması, faal durumdaki fritöz ve fırın içerisinde unutulan yemek yağının ısınarak alevlenmesi gibi sebepler yer almaktadır.

İtfaiye’nin müdahale ettiği özel servis olayları ise asansörde ve trafik kazasında aracı içerisinde sıkışarak mahsur kalan şahısların kurtarılması, yangına karşı tedbir alma, sarmaşık bitkilerin arasında sıkışarak mahsur kalan köpeğin kurtarılması, aracın motor bölümünde ve kuyuya düşerek mahsur kalan kedilerin kurtarılması, hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması gibi durumlardır.

Bu veriler ışığında, yangınların önlenmesi ve hızlı müdahale ile zararın minimize edilmesi önem arz etmektedir. Vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması, olası yangın vakalarının önlenebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Yangın çıkış nedenlerine karşı bilinçli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması, hem maddi kayıpların hem de can kayıplarının önüne geçebilir. Güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmek, toplumun ve mülklerin korunması açısından büyük önem taşımaktadır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu