Türk Dünyası

20-27 Haziran’da 2 milyon 786 bin araç denetlendi – Türk Haberleri Dünyası – OpenAI Desteğiyle Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı sosyal medya paylaşımında, 20-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin bilgileri paylaştı. Buna göre bu tarihler arasında 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini belirten Bakan Soylu, özellikle ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 189 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Ayrıca hız ihlali yapan 140 bin 947 sürücüye ve periyodik muayenesi yapılmamış 29 bin 308 araca işlem uygulandığını belirtti.

Bakan Soylu, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 678, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 433 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 587 araca da işlem yapıldığını bildirdi. Toplamda 433 bin 207 araç ve sürücüye işlem uygulandığını ifade eden Bakan Soylu, trafik kurallarına uymak ve dikkatli olmanın önemine vurgu yaparak, aşırı hız yapmamayı, emniyet kemeri takmayı ve sevdiklerimize sağ salim ulaşabilmek için kurallara uymayı hatırlattı.

Trafik güvenliği için alınan önlemlerin vatandaşların ve diğer sürücülerin hayatını korumak amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Bakan Soylu, trafik kurallarına uymak için herkesin sorumluluk taşıması gerektiğini ifade etti. Bu tür denetimlerin devam edeceği ve trafik kurallarına uymayan sürücülerin gerekli cezai işlemlerle karşılaşacağı belirtildi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu