Türk Dünyası

2024 Maaşları ve Belgeler – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk ve Dünya Haberleri

Eski Tip Ehliyetlerin Yenilenmesi Hakkında Bilgiler

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski sürücü belgelerinin kullanım süresini 2 yıl daha uzatarak ehliyet yenileme sürecini erteledi. Bu nedenle, ehliyetini yenilemek isteyenler için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Yenilenmeyen ehliyetler ise 2025 yılından itibaren geçersiz sayılacak ve sürücülere idari para cezası uygulanacak.

Eski tip ehliyetlerinizi yeni tip ehliyetlerle değiştirmek isteyenlerin ödeyeceği ücret 13+2 TL iken, yeni tip ehliyet almak, kaybetmek veya çaldırmak isteyenlerin ödeyeceği ücret 990+230 TL olarak belirlenmiştir. Ehliyet yenileme ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Trafik Vakfı tarafından belirlenen bankalara yatırılabilir veya internet üzerinden ödenebilir.

Ehliyet yenileme işlemleri için randevu almak isteyenler ALO 199, “ALO 199 Mobil Uygulama” veya nvi.gov.tr adreslerinden randevu alabilirler. Gerekli belgeler ile nüfus müdürlüklerine başvuru yapılacak ve sürücü belgeleri basıldıktan sonra PTT aracılığıyla başvuru sahiplerine ulaştırılacaktır.

Detaylı bilgiler ve ehliyet yenileme işlemi için randevu almak için randevu.nvi.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Gelecekteki değişiklikleri yakından takip etmek için OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılan bu habere yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu