Türkiye

27 Haziran’da Türklere Çifte Vatandaşlık Kapısı Açılıyor!

Almanya Türklerine Çifte Vatandaşlık Yolu Açılıyor

Almanya’da yaşayan Türkler artık çifte vatandaşlık hakkına sahip olabilecek. Almanya’da vatandaşlık yasasında yapılan değişiklik 27 Haziran’da yürürlüğe girecek. Bu değişiklik sayesinde Almanya Türk toplumu üyeleri Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecek.

Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Türk toplumunun uzun yıllardır beklediği bu yasal düzenlemenin hak ettiklerini belirtti. Ayrıca, bu gelişmenin Türk-Alman ilişkileri açısından olumlu, anlamlı ve değerli bir adım olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’daki tüm başkonsoloslukların yürürlük tarihinden itibaren başvuruları almaya hazır olduğunu duyurdu.

Yeniden Türk vatandaşlığına başvurular nasıl işleyecek?

Dışişleri Bakanlığı, başvuru sürecine dair detayları sosyal medya hesabından paylaştı. İlk adım olarak ‘www.konsolosluk.gov.tr’ adresinden bağlı bulunan konsolosluğu seçmek gerekiyor. Ardından ön başvuru yapılacak ve randevu alınacak. Fiziki belgeler başkonsolosluğa teslim edilecek. Süreci tamamlayanlara vatandaşlığa giriş belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı teslim edilecek.

Almanya’daki Türk toplumu için bu yeni düzenleme oldukça sevindirici bir gelişme olarak karşılandı. Artık Türkler, hem Alman hem de Türk vatandaşı olabilecekler ve çifte vatandaşlık hakkını kullanabilecekler.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu