Türkiye

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 2. Tur Oy Oranları: Niğde’den Sonuçlar ve Açıklama Tarihi Hakkında Bilgi!

Niğde 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları merak konusu haline geldi. Türkiye, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ilk turunu geride bıraktı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kesin sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. 1. turda, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Karar gereği, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimlerde adayların hiçbiri geçerli oyların salt çoğunluğunu alamadı. En fazla oy alan adaylar Erdoğan ve Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacak. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimde, geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek.

Niğde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları merak edenler için, oy verme işlemleri sabah 08.00’de başlayıp 17.00 itibarıyla sonlandı. Sandık başında oylarını kullanan vatandaşlar, sonuçları yakından takip etmeye başladı. 28 Mayıs 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, sandıkların kapanması ve yayın yasağının kalkmasının ardından YSK güvencesinde canlı olarak cnnturk.com’da yayınlanacak.

Niğde ilçeleri ise şu şekildedir: Niğde (İl merkezi), Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, ve Ulukışla.

Niğde seçim sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi ve güncel sonuçlara ulaşmak için 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tur seçim sonuçları ve oy oranları 2023 sayfasını takip edebilirsiniz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu