Teknoloji

37 Plaka Neresi? 37 Hangi Şehrin Plakası? 37 Hangi İlin Plaka Kodu?

expand

Türkiye’de 1962 senesinde çıkmış olan bir yönetmelik sonrasında her ile bir plaka kodu verilmesi kararlaştırılmıştır. O dönemde 67 il olduğundan 1’den başlayarak tüm illere alfabetik sıralamaya göre plaka kodu verilmiştir. Kastamonu, Karadeniz’in önemli şehirlerinden biridir ve her sene binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret edilir. Türkiye’de her şehrin plaka kodu farklıdır ve buna internet üzerinden ulaşmak mümkündür. 

37 Plaka Neresi?

Ülkemizin her şehrinin plakası farklıdır ve buna göre plakaya bakarak hangi şehrin olduğunu anlayabilirsiniz. 37 plaka Karadeniz’in önemli şehirlerinden biri olan Kastamonu şehrine ait olarak karşımıza çıkar. Araçların plakalarına bakarak hangi şehre ait olduğunu ya da hangi şehirden geldiğini anlamak mümkündür.

37 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizde her şehrin farklı bir plaka kodu ile farklı bir alan kodu vardır. Araçların bulundukları ve kayıt oldukları şehirlere göre plaka kodu olur ve plakanın başında yazar. 37 plaka kodu da ülkemizde birçok kişi tarafından merak edilen plaka kodları arasındadır.

37 Kastamonu ilinin plaka kodu olarak tespit edilmiştir. Kastamonu’ya ait olan ve o şehirde bulunan araçların plakalarında 37 yazar. Buna göre farklı şehirlerde 37 plaka kodu ile araç görürseniz o araçların da Kastamonu’dan geldiğini anlayabilirsiniz.

Kastamonu İl Plaka Kodu 37 mi?

Türkiye’nin tüm şehirlerinin il plaka kodu farklıdır yani kendilerine özgüdür. Bu doğrultuda şehirlerin ilçelerine de kendilerine has plaka harf grupları verilmiştir. Kastamonu il plaka kodu 37 olarak bilinmektedir. Eğer araç Kastamonu iline kayıtlıysa plaka kodunun başında 37 yazar ve devamında da plakanın kalanı yazar. Kastamonu merkez ilçelerine plaka kodu olarak AC, AH, AK, D, DV, EA, FA, TT, AF, DY, PH, M ve TT harfleri verilmiştir.

36 Plaka Neresi? 36 Hangi Şehrin Plakası? 36 Hangi İlin Plaka Kodu?

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu