Türkiye

5 Temmuz Cuma Hutbesi Başlığı: “Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim” – Türkiye Haberleri

 

Hostinger Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 Temmuz tarihli ve “Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim” konulu cuma hutbesi yayınlandı. İşte hutbenin tam metni:

Muhterem Müslümanlar!

Yüce Rabbimizin buyruğuyla, hepimiz barış ve esenlik dini İslam’a topluca girmeliyiz. Şeytanın adımlarını takip etmemeliyiz, çünkü o açık bir düşmandır. Peygamber Efendimiz’in hadis-i şerifinde de Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olan kimsedir. Mümin ise insanların canları ve malları konusunda kendisine karşı güven hissettikleri kişidir.

Aziz Müminler!

İslam’ın gönderiliş amacı, hak ve hakikatin, huzur ve barışın, adalet ve iyiliğin, merhamet ve sevginin hâkim olduğu bir toplum inşa etmektir. İslam bize, insanın canını, dinini, malını, aklını ve neslini korumanın önemini öğretmiştir. Zarûrât-ı hamse olarak adlandırılan bu beş temel hakkı korumak farzdır, onlara zarar vermek ise haramdır.

Değerli Müslümanlar!

Yüce Rabbimiz tarafından gönderilen bütün peygamberlerin amacı, canın, dinin, malın, aklın ve neslin emniyetini sağlamaktır. Peygamber Efendimiz’in hayatı da güvenilir bir toplum oluşturmakla geçmiştir. Sevgili Peygamberimiz, sevgi, saygı, adalet ve merhamet gibi değerleri bizlere öğretmiştir. Çevremize huzur ve güven vermemizi, toplumu kaosa sürükleyen davranışlardan uzak durmamızı tavsiye etmiştir.

Aziz Müslümanlar!

Zarûrât-ı hamseyi koruduğumuzda Rabbimizin rızasını kazanırız. Huzur ve güven içinde yaşarız. Eğer bu haklara sahip çıkmazsak, toplumda kavga ve huzursuzluk oluşur. Bu sebeple birlik ve beraberlik içinde olmalı, birbirimize saygı göstermeliyiz.

Önümüzdeki Pazar, Muharrem ayının ilk günü. 1446. Hicri yıla gireceğiz. Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz tarafından hürmete layık görülmüş, Ramazan’dan sonra en faziletli oruç bu ayda tutulur.

Yeni Hicri yılın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu