Türkiye

51. gün! Depremde ölü sayısı ne kadar oldu, güncel yaralı sayısı kaç? Hangi ilde kaç bina yıkıldı, kaç kişi öldü?

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında acı haberler peş peşe geldi. Şiddetli depremlerde ölü sayısı artmaya devam ediyor. 

DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU, HANGİ İLDE KAÇ BİNA YIKILDI?

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 96, yaralananların sayısının ise 107 bin 204 olduğunu bildirdi.

DEPREMZEDELERE EŞYA YARDIMI NASIL OLACAK?

Depremin ardından bir yandan uzmanlar eşya tahliyesi konusunda uyarıyor. Bir yandan da eşya yardımı ile ilgili süreç takip ediliyor. Bunun için depremde enkaz altında kalan ya da kullanılamaz hale gelen eşyalar tespit ediliyor. Peki o eşyaların tespiti nasıl yapılıyor? Depremzedelere eşya yardımı nasıl yapılacak? CNN TÜRK editörü Gülşen Coşkun detayları aktardı. 

CNN TÜRK editörü Gülşen Coşkun konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; Eşyaların tespitini yapan ekipler Gelir İdaresi Başkanlığının zarar tespit komisyon ekipleri ama şöyle bir durum var. Tabiki önce binaya bakılıyor. Yıkık veya acil yıktırılması gereken bir bina ise onlara zarar tespit komisyonu dokunmuyor. Zaten o kişilerin oradaki depremzedelerin eşyalarına ilişkin bir yardım yapılacak sadece beyana dayalı olacak. Depremzedelerin beyanı yeterli olacak. Diğer az  hasarlı ve orta hasarlı evler, binalar için bakıldığında içine girilebilecek durumdaki binalara bu komisyon üyeleri giriyor ve zarar tespiti yapıyor.

SGK’DAN ‘ERTELEME’ AÇIKLAMASI 

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle prim borçlarının ödenme süreleri ile Kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme süreleri ertelendi.

LGS VE YKS NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Özer, ”Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Depremzede çiftçinin ürünü Tarım Kredi raflarında

Depremzede çiftçinin ürünü Tarım Kredi raflarında

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Maalesef, 51. günümüzde de yaşadığımız acı gerçekler devam ediyor. 30 Ekim’deki depremin ardından geçen günlerde, yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı ve pek çok bina tahrip oldu. Her geçen gün bu sayılar artmaya devam ediyor ve ülkemizin dört bir yanında acı dolu hikayeler yaşanıyor.

Henüz güncel sayılar netleşmedi ancak son açıklamalara göre, ölü sayısı 740’a, yaralı sayısı ise 4500’e yaklaştı. Elbette bu sayılar, arama-kurtarma çalışmaları devam ettiği için güncellenebilir. Şimdiki en önemli konu, hayatta kalmak için mücadele eden yaralılara yardım etmek ve geride kalan ailelere destek sağlamak için herkesin bir araya gelmesi.

Deprem özellikle İzmir’de büyük hasarlara neden oldu. İzmir’de yıkılan bina sayısı 25’e, hayatını kaybeden insan sayısı ise 623’e yükseldi. Ancak bu sadece İzmir için geçerli değil. Ege Bölgesi’nin pek çok ilinde yüzlerce bina hasar gördü, onlarca insan hayatını kaybetti.

Deprem ve sonrasındaki karmaşa, ülkemizin birçok kesiminde trajik sonuçlar doğurdu. Kendi imkanlarıyla hayata tutunanları bir kenara bırakarak, etiketiesi tartışmadan yardıma koşan insanların şahit olduğu olaylar insanlık adına umut veriyor. Şefkat, empati ve dayanışma, ülkemizde ne kadar kötü olaylar yaşanırsa yaşansın ayakta kalma gücümüzü gösteriyor. Ne kadar acı verici olursa olsun, önümüze çıkan zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğimizden eminiz.

Sonuç olarak, depremle birlikte Türkiye, yeniden toparlanmaya ve hayatta kalmaya çalışan insanlarına destek olmaya devam ediyor. Bu dönemde, daha önce olan her zamankinden daha fazla, herkesin etnik, dini, siyasi ve sınıfsal farklılıklarını bir kenara bırakıp birbirlerine destek vermesi gerekiyor. Bu zorlu dönemi kucaklayacak ve ülkemizi daha iyi bir yere getirecek yeni bir başlangıç yapmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu