Ekonomi

6 Aylık Enflasyon Rakamlarıyla Zam Gelecek Kalemler

6 Aylık Enflasyon Rakamlarıyla Zam Gelecek Kalemler
expand

KAYNAKCnnturk.com

Asgari ücretlinin zamsız bırakılacağı temmuz ayında zam gelecek kalemler gündemde yer alıyor. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yapılacak zam, 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak. Memur maaşlarının temmuz ayında artmasıyla birlikte 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı, şehit dul yetim aylıkları, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti de artacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını açıkladı.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARIYLA ZAM GELECEK KALEMLER

1. Memur ve Emekli Maaşları: 2024 yılı için memur maaşlarına toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı eklenerek zam yapılması öngörülüyor. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına da zam yapılması bekleniyor. Memur ve emeklisinin maaşı, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranında TÜFE etkili.

2. Kamu İşçi Ücretleri: Kamu işçileri için de benzer şekilde enflasyon farkı ve toplu sözleşme zamları uygulanacak.

3. TOKİ Taksitleri: Toplu Konut İdaresi (TOKİ) taksitlerinde de enflasyon farkı uygulaması yapılacak. 6 aylık enflasyon farkına göre TOKİ taksitlerine zam yapılacak ve bu durum, TOKİ konut sahiplerinin ödeme planlarını etkileyecek.

4. Vergi Dilimleri ve Ücretler: Vergi dilimleri, enflasyon oranlarına göre yeniden düzenlenecek.

5. Sosyal Yardım ve Destekler: Sosyal yardım ve destek ödemeleri, enflasyon oranına göre güncellenecek. Bu kapsamda, yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve diğer sosyal yardım ödemeleri enflasyon farkı eklenerek artırılacak.

6. Kira Artış Oranları: Kira artış oranları, TÜİK tarafından açıklanan 12 aylık ortalama enflasyon verisine göre belirlenecek. 2024 yılı için kira artış oranları, yüzde 25 sınırının kalkması nedeniyle kiracılar ve ev sahipleri için önemli değişiklikler getirecek.

7.Bedelli Askerlik Ücreti: Bedelli askerlik ücreti yine memur göstergesine göre belirlendiği için artış etkileyecek.

8. Kıdem Tazminatı Tavan Tutarı: Temmuz ayında ayrıca kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Kıdem tazminatı, kişinin her yıl için çalıştığı süredeki 30 günlük brüt ücreti tutarında veriliyor.

2024 engelli araç ÖTV limiti ne kadar oldu? ÖTV muafiyeti ile alınabilecek otomobillerin listesi!

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu