Türk Dünyası

“60.000 Hektarlık Arazi Daha Nüfusa Dağıtılacak” – Türk Haber Dünyası

 

Hostinger Yetkililer, meyve ve sebze üretimini artırmak ve ihracatı genişletmek için çeşitli adımlar atmaya karar verdiler. Bu amaçla, gençlerin tarımsal alanda eğitilmesi ve istihdam edilmesi de üzerinde durulan konulardan biri oldu.

Toplantı sonucunda, üretim hacmini artırmak amacıyla nüfusa 60.000 dönüm arazi daha dağıtılacağı ve bunun ekstra 1.5 milyon ton ürün hasat edilmesi ve ihracatın 200 milyon dolar artırılması anlamına geldiği vurgulandı. Ayrıca, bu arazilere sanayi ve işbirliğinin tanıtılması planlanarak ekstra 1 milyar dolar değerinde ürünler yetiştirilebileceği belirtildi.

Bunun için 1 trilyon UZS kredi kaynağı ayrılacak. Bu krediler, üretimin, ekipmanın ve çalışma sermayesinin finansmanı için, teminatsız olarak 100 milyon UZS’ye ve %50 teminat indirimi ile 150 milyon UZS’ye kadar işbirliği koşullarında verilecek. Ayrıca, toplamda 10.000 ünite iş makinesi, çiftçilere 10 yıllık bir dönem için 3 yıllık bir ödeme erteleme süresiyle kiralanacak. Motorlu kültivatörlerin ve mini traktörlerin ithalatı ve kiralanması için gümrük avantajı 3 yıl daha uzatılacak.

Sera üretimini desteklemek için de ek tedbirler belirlendi. Bu kapsamda, yakıt kullanmadan ısıtılan kompakt sera yapımı teşvik edilecek ve aile girişimciliği programı kapsamında teminatsız olarak 100 milyon UZS’ye kadar kredi sağlanacak.

Ülke yetkilileri, tarım sektöründe gerçekleştirilecek bu adımların ülke ekonomisine ve işgücüne olumlu etkiler yapacağını belirtti. Bu girişimlerin, tarım sektörünün güçlenmesi ve ülke ihracatının artması adına önemli bir adım olacağı vurgulandı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu