Kıbrıs

“7 Numaralı Dizel Motor Acil Tamir İhtiyacıyla” – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan arızaları gündeme getirdi. Sendika, 3 yıldır devre dışı olan 8 no’lu dizel makinenin ardından, 7 no’lu dizel makinenin de arıza vererek üretim dışına düştüğünü açıkladı. EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu, bu durumun tekrarlanmasını engellemek ve sorunun çözümü için adımların atılmasını istedi.

Tuğcu, 7 no’lu makinenin hala garanti kapsamında olduğunu belirtirken, bakımının bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. 7 no’lu makinenin çalışmamasının 17.5 MW’lık bir üretim kaybı demek olduğunu ifade eden Tuğcu, yaz aylarında artan elektrik tüketimine karşı nasıl bir çözüm bulunacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

Kıb-Tek yönetimine seslenen Tuğcu, 7 no’lu makinenin acilen tamir edilmesi ve hizmete sunulması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, bu durumun AKSA’ya karşı bir ayrıcalık olarak kayıtlara geçebileceğini belirtti. Tuğcu ayrıca, Kıb-Tek yetkililerine elektrik faturalarını artıracak herhangi bir uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Sendika, Kıbrıs’taki elektrik sorunlarının çözümü için adımlar atılması ve halkın mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı. Santraldeki arızaların en kısa sürede giderilerek elektrik üretiminin kesintisiz olarak devam etmesi için gereken önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu