Sinema/Dizi/TV

76. Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Merve Dizdar Olarak Seçildi

Dünyanın dört bir yanından sinemaseverler, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen 76. Cannes Film Festivali’nde bir araya geldi. Festival, bu akşam gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu. Törenin en prestijli ödülü Altın Palmiye, Fransız yönetmen Justine Triet’in “Anatomy of a Fall” adlı filmiyle kazandı. İkinci en büyük ödül Grand Prix ise “The Zone of Interest” filmiyle yönetmen Jonathan Glazer’a verildi.

Türkiye adına gurur verici bir haber ise Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” adlı filmindeki Nuray rolüyle Merve Dizdar’ın En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alması oldu. Dizdar, ödülünü büyük bir şaşkınlıkla kabul etti ve yaptığı konuşmada, Nuray karakterinin kendisi için büyük bir mücadele veren bir kadın olduğunu ve kadınların mücadelesine desteğini ifade etti.

Festivalde ayrıca En İyi Yönetmen ödülü Trần Anh Hùng’a, Jüri Ödülü Aki Kaurismäki’ye, En İyi Senaryo ödülü Kore-Eda Hirokazu’ya verildi. En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Koji Yakusho’ya, En İyi İlk Film ödülü de Thien An Pham’a layık görüldü.

76. Cannes Film Festivali, birçok önemli film ve sanatçıyı sinema severlerle buluşturdu ve ödüllerle sona erdi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu