Türkiye

8 il için ‘sarı’ kodlu uyarı! Rüzgar ve yağmur geliyor…

Şubat ayı oldukça kurak geçiyor. Barajların alarm verdiği bugünlerde yetkililer ‘su tasarrufu’ çağrısında bulunurken yalancı baharı andıran havaların bir süre daha etkili olması bekleniyor. Bu durum yaz için felaket senaryolu oluştururken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Şubat 2023 güncel hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre 8 il için sarı kod uyarısı yapıldı ve bazı bölgelerde kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ifade edildi.

SAĞANAK UYARISI

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Balıkesir’in batı kıyıları, Isparta’nın güneyi, Muğla ve Antalya çevreleri ile gece saatlerinde Marmara’nın doğusu, Kıyı Ege ile Balıkesir, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır.

RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın; Marmara’nın batısı, (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in kuzey ve batısı) Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla illerinin batı kesimleri) ile Orta Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat)şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu