Türkiye

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi’nde yüzme havuzu kısmında kolon olmadığı öne sürüldü – Son Dakika Türkiye Haberleri

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Diyarbakır’da 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Yenişehir ilçesinde kentin ilk AVM’si olarak 1999’da hizmete giren, 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi’nin 1 bloğu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilkinde yıkıldı, 89 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı.

Deprem Soruşturma Bürosu tarafından, yıkılan blokla ilgili soruşturma sürerken, bu kapsamda, AVM’nin altındaki spor salonunda üyelik kaydı olan M.K. ‘yapım kusurları ve kolon kesme’ iddialarıyla ilgili tanık olarak dinlendi.

“SPOR SALONU İÇERİSİNDE DÜZENLEMELER YAPILDI”

Spor salonuna 5 yıldır giden M.K. ifadesinde, salonda yapılan düzenlemelere birkaç kez tanıklık ettiğini kaydetti.

“Bisiklet binme alanı tahminimce B Blok kısmında kalmaktadır. Harici olarak da kondisyon çalışma bölümünün oluşturulması şeklinde spor salonu içerisinde düzenlemeler yapıldı.” diye konuşan M.K., kondisyon çalışma alanının D Blok kısmında kaldığını dile getirdi.

2019’a ait spor salonunun içini baştan sona gösterir şekilde görüntülerin yer aldığı CD’yi de savcılığa teslim ettiğini ifade eden tanık, “Görüntüler incelendiğinde spor salonu içerisinde boyutlarını tam olarak bilmediğim, ancak olimpik standartlarda olduğunu düşündüğüm yüzme havuzu görülecektir. Bu kısımda hiçbir kolon yer almamaktadır.” dedi.

M.K. ifadesinde şöyle devam etti:

” Aynı şekilde salonun orta kısmında yer alan salona giriş, üye kaydı ve restoran kısmının bulunduğu yerde de kolonun sadece giriş turnikelerinin bulunduğu yerde bir tane olduğunu hatırlıyorum. Restoran, blok olarak tam olarak emin olamıyorum ancak girişin orta kısmında yer alır. Ayrıca erkek soyunma odasının bulunduğu alan otoparka sınırdır. Burada da dolaplar yer almakla birlikte kolon olduğunu hatırlamıyorum. Tüm buralarda bulunan kolonların olup olmadığı ya da yeterli sayıda olup olmadığı hususu CD’de yer alan görüntülerle proje çizimlerinin kıyaslanmasıyla ortaya çıkacaktır.”

Kentteki soruşturmalarda, yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin bugüne kadar aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 17 kişi ‘Olası kastla öldürmek’ suçundan tutuklandı, 23’ü adli kontrolle 25 kişi serbest bırakıldı, 4 firari şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu