Türkiye

SON DAKİKA! Sivas’ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem! – Güncel Gelişmeler

 

Hostinger Türkiye’nin deprem riski altındaki bölgelerinden Malatya ve Sivas, son günlerde sarsılmaya devam ediyor. Dün Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün ise Sivas 4,7 büyüklüğünde bir depremle sallandı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre deprem, Türkiye saati ile 11.29’da Sivas-Merkez merkez üssü olarak kaydedildi.

Sivas’ta meydana gelen deprem, yerin 19.57 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, ilçe merkezinde hissedildi. Depremler konusunda uzman olan Süleyman Pampal, Malatya ve Sivas’taki depremlerin farklı fay hatları üzerinde meydana geldiğini belirtti. Bölgenin hareketli olduğunu ve sismik aktivitenin artabileceğini vurgulayan Pampal, Sivas’ın geçmişte yıkıcı depremler yaşadığını söyledi.

İkinci depremin ise Sivas’ta 11.39’da 4,1 büyüklüğünde gerçekleştiği açıklandı. Bu depremin yüzeye mesafesi ise 22.98 kilometre olarak ölçüldü. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise depremlerin ardından saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirtti.

Kısa süreli bir panik yaşandığını ifade eden Vali Şimşek, öğrencilerin de bu panik nedeniyle dışarı çıkarıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Okulların tatil edilip edilmeyeceğine ise duruma göre karar verileceği belirtildi. Malatya’daki depremi de hissettiklerini dile getiren Vali Şimşek, bugünkü depremin ise daha hafif hissedildiğini sözlerine ekledi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu