Türk Dünyası

ABDİ’nin Sponsor Olduğu 2024 Uluslararası Hatlon Yatırım ve Bokhtar Gıda Forumu Kırgızistan’da Gerçekleşecek

 

Hostinger Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Khatlon bölgesinde düzenlenen dördüncü Uluslararası Khatlon Yatırım ve Bokhtar Gıda Forumu’na sponsor oldu. Bu forum, Orta Asya ve ötesinde bölgesel ticareti ve bağlantıyı artırmayı amaçlayan Khatlon Bölgesi Hükümeti ve diğer uluslararası ortaklar tarafından düzenlendi.

Forum, Khatlon bölgesindeki bahçe ürünleri üreticileri, devlet yetkilileri ve birçok ülkeden alıcıları bir araya getirerek Ticik tarım ürünlerinde ticareti kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu forum, pazar bağlantılarını desteklemek, kamu-özel diyalogu teşvik etmek ve ülkeye yatırımları çekmek için kritik bir platform olarak değerlendiriliyor.

USAID Tacikistan Geçici Misyon Direktörü Kevin Dean açılış konuşmasında, Türkiye’nin çeşitli sektörlerinde yatırım fırsatları sunduğunu ve USAID olarak bölgesel rekabeti artırmak ve sınır ötesi ticaret engellerini kaldırmak için kararlı olduklarını belirtti.

Son üç yılda, Bokhtar Gıda forumları Tacik çiftçileri ve tüccarları destekleyerek milyonlarca dolarlık işbirliklerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu. USAID, uluslararası ticaretteki etkili rolünü vurgulayan önemli bir aktör olarak dikkat çekiyor.

USAID, dünyanın önde gelen uluslararası kalkınma ajansı olarak kalkınma sonuçlarını harekete geçiren bir rol oynamaktadır. Daha fazla bilgi için USAID Tacikistan internet sitesini ziyaret edebilir ve Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu