Spor

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 elemeleri ilk maçında Ermenistan deplasmanında: Muhtemel 11’ler – Son Dakika Spor Haberleri

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında yarın deplasmanda Ermenistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 613. müsabakaya çıkıyor. 

Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 333’ü resmi, 279’u özel, toplam 612 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 236 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı.

Milli takım, 261’i deplasmanda, 268’i evinde, 83’ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, hükmen galibiyetten 3’ü olmak üzere toplam 832 gol attı, kalesinde 875 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 612 karşılaşmanın 529’unu Avrupa, 33’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Milliler, 612 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015’te Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan’ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014’te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova’nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

STEFAN KUNTZ İLE 15. MAÇ

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 15. maçını Ermenistan karşısında oynayacak.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 36 kez havalandırıp, kalesinde 16 gol gördü.

ERMENİSTAN İLE 3. RANDEVU

Türkiye, Ermenistan ile tarihinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekip Ermenistan ile oynadığı 2 karşılaşmayı da 2-0’lık skorlarla kazandı.

Türkiye ile Ermenistan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde aynı grupta yer aldı. 6 Eylül 2008’de Ermenistan’ın Hrazdan şehrinde oynanan maçı ay-yıldızlı ekip Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk’ün golleriyle 2-0 galip tamamladı.

Milli takım 14 Ekim 2009’da Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi de Halil Altıntop ve Servet Çetin ile bulduğu gollerle 2-0 kazanmayı bildi.

Ermenistan ile oynadığı 2 maçta 4 gol atan Türkiye, rakibine gol şansı vermedi.

MUHTEMEL 11’LER

Ermenistan: Buchnev, Hovhannisyan, Haroyan, Voskanyan, Calisir, Barseghyan, Spertsyan, Bayramyan, Shaghoyan, Zelarayan, Adamyan.

Türkiye: Altay, Zeki-Merih-Çağlar-Ferdi, İsmail-Orkun, Cengiz-Hakan-Kerem, Cenk.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerine başlıyor! İlk maçları, 24 Mart’ta Ermenistan deplasmanında oynanacak. Türk Milli Takımı, mücadeleye tam kadro çıkacak ve sahadan galip ayrılmak için ellerinden geleni yapacaklar.

Muhtemel 11’lere bakacak olursak, Millilerin teknik direktörü Şenol Güneş, son maçlarda olduğu gibi 4-1-4-1 dizilişini seçebilir. Takımın kalecisinde, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da başarılı performansları ile dikkat çeken Uğurcan Çakır yer alacak. Defans hattında, Zeki Çelik ve Hasan Ali Kaldırım gibi deneyimli isimlerin yanı sıra soyunma odasına kendisiyle ilgili söylentilerle damga vuran Merih Demiral da sahaya çıkacak.

Orta sahada, milli takımın yıldızlarından Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı ve Cengiz Ünder’e ek olarak, İrfan Can Kahveci’e de şans verilebilir. Forvet hattında ise, Cenk Tosun, Enes Ünal ve Burak Yılmaz gibi golcü isimler yer alacak.

Rakip Ermenistan ise, genç bir takım ve son dönemde başarılı sonuçlar almış olsalar da, Türkiye karşısında oldukça zorlanacaklar. Türk Milli Takımı, hem tecrübe hem de kalite açısından rakibinden üstün durumda.

Şenol Güneş ve ekibinin, Milli Takımımızı 2024 Avrupa Şampiyonası’na taşımak için büyük bir hedefleri var. Bu nedenle, Ermenistan maçında da en iyi kadroyu sahaya sürerek, mücadeleye tam konsantre olacaklar.

Taraftarlar olarak da Milli Takımımızın arkasında olduğumuzu ve desteklemek için elimizden geleni yapacağımızı biliyoruz. İlk maçta galip ayrılan taraf biz olacağız ve EURO 2024 yolunda önemli bir adım atacağız.

Son dakika spor haberlerini takip ederek, Milli Takımın performansı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 elemelerindeki macerası, tüm Türkiye’nin heyecanla takip edeceği bir yolculuk olacak.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu