Türkiye

AB, Düzensiz Göçe Yönelik Yeni Eylem Planı Açıkladı

Avrupa Birliği (AB), düzensiz göçü engellemek için yeni bir plan açıkladı. AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, planın insan kaçakçılığıyla mücadele, sınır yönetimi, kaynak ülkeye geri dönüş ve Avrupa iş gücü piyasasına erişim için yasal yolların bulunmasını hedeflediğini belirtti. Plan, Fas, Senegal, Moritanya ve Gambiya gibi ülkelerle ortaklık kurmayı içeriyor ve AB üyesi ülkelerin göç yönetimini güçlendirmesi, düzensiz çıkışları önlemesi ve hayat kurtarma operasyonlarına destek olması amaçlanıyor.

Ayrıca plan, Kuzey Afrika ve Sahel ülkelerini geri dönüş, geri kabul ve yeniden entegrasyon için destekleme taahhüdü de sunuyor ve işçi göçü ve yetenek ortaklıkları vasıtasıyla yasal göçü özendirmeyi hedefliyor. Plan ayrıca arama ve kurtarma operasyonlarına destek vermeyi de içeriyor.

AB Komisyonu ayrıca, ticari taşımacılığın kötüye kullanılmasının önüne geçmek için üye ülkeleri destekleyecek. Suç ağlarının, göçmenleri AB’ye yakın veya AB sınırındaki ülkelere getirmek için vizesiz politika rejimleri veya iş gücü göçü fırsatlarını kullanarak üçüncü ülkeler arasındaki ticari uçuşlardan faydalandığına dikkat çekildi. Planın önemli parçasını özellikle havacılık sektörü olmak üzere üçüncü ülkelerdeki taşımacılık operatörleri ve yetkilileriyle olan ilişkilerin güçlendirilmesi oluşturuyor.

AB, daha önce 2022’de 330 bin düzensiz girişin kaydedildiğini, bunun önceki yıla göre yüzde 64’lük artış anlamına geldiğini ve 2016’daki krizden bu yana en yüksek rakam olduğunu bildirmişti. Yeni eylem planları, 8-9 Haziran’da AB ülkelerinin içişleri bakanlarının yapacağı toplantıda ele alınacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu