Dünya

AB ve BM’den ‘küresel meselelerde iş birliği’ mesajı


Avrupa Birliği (AB) Konseyinden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres’in de katıldığı AB Liderler Zirvesi oturumuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamaya göre, BM ve AB, güncel acil küresel sorunların üstesinden gelmek için iş birliğinin önemini vurguladı.


Çok taraflılığa olan ortak bağlılıklarının altını çizen taraflar, barışçıl, adil ve sürdürülebilir bir dünya için daha yakın iş birliği olanaklarını tartıştı.


Taraflar, Rusya’nın Ukrayna’da açtığı savaş sürerken AB ülkelerinin, BM Şartı’na ve ilkelerine tam bağlılıklarını teyit etti, Rusya’yı Ukrayna’dan derhal, tamamen ve koşulsuz olarak çekilmeye çağırdı.


Karadeniz Tahıl Girişimi’ni masaya yatıran taraflar, bunun AB’nin gıda güvenliğiyle ilgili kendi girişimleriyle birlikte bu konuda etkili olduğunu vurguladı.


AB ve BM’den ikili ilişkileri derinleştirme taahhüdü


İklim değişikliği, kirlilik ve biyoçeşitlilik kaybından oluşan üçlü kriz karşısında karbon emisyonlarını azaltmayı hızlandırarak ve doğaya dayalı çözümleri teşvik etmenin aciliyetini tartışan taraflar, başta büyük ekonomiler olmak üzere tüm paydaşları COP28 için belirlenmiş katkılarını yeniden gözden geçirmeye ve güçlendirmeye çağırdı.


AB liderleri ve Guterres, özellikle kalkınma finansmanına odaklandıkları oturumda, küresel zorlukları ele almadaki rollerini güçlendirmeleri için çok taraflı kalkınma bankalarının reformu çağrısı yaptı.


İnsani yardımlarla ilgili büyüyen fon açığını ele almanın aciliyetine işaret eden taraflar, uluslararası finans kurumları da dahil olmak üzere yeni ve geleneksel olmayan insani bağışçılara erişimi destekledi.


AB liderleri ve BM Genel Sekreteri, ikili ilişkileri derinleştirmeye devam etme taahhüdünde bulundu.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

AB ve BM’den ‘Küresel Meselelerde İş Birliği’ Mesajı

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM), günümüz küresel sorunlarına aşmak için iş birliğine vurgu yaptı. Dünyanın bu önemli iki örgütü, COVID-19 pandemisi, iklim değişikliği ve insan hakları gibi önemli konularda iş birliği yaparak küresel sorunlara çözüm arayacaklarını ifade etti.

AB’den yapılan açıklamada, pandemi, iklim krizi, göç, terörizm ile çatışmalar gibi bölgesel ve küresel sorunlarla karşı karşıya olan dünyanın, çözümlerinde ortak bir yaklaşım ve iş birliğine ihtiyaç duyduğunun altı çizildi. AB, hem kendi üyesi ülkeler hem de tüm dünya ülkeleri için, küresel ölçekte sürdürülebilir bir gelecek yaratmak amacıyla tartışmalara ve girişimlere dahil olmayı taahhüt ediyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise iş birliği çağrısını şöyle ifade etti: “Küresel sorunlara karşı mücadele etmek için, uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslararası topluluklar, küresel önceliklerin günümüz küresel sorunlarına nasıl çözülebileceğini analiz etmek için ortak çalışmalara katılmalılar.”

Avrupa Birliği, uzun süredir insan hakları ve demokrasi için küresel düzeyde mücadele veriyor. BM ile ortak çalışarak, dünya genelinde barış ve istikrarın sağlanması da hedefleniyor. Dünyanın sorunlarına çözüm üretmek için Ortaklıklar, Diyaloğun Güçlendirilmesi, Dayanıklılık Yönetimi ve İyileştirme, Yoğunlaştırılmış Diplomasi, Adaylık ve Liderlik dâhil bir dizi konuda uyumlu bir yaklaşım benimsenerek iş birliği yapılacak.

Sonuç olarak AB ve BM’nin, küresel sorunlarla mücadele etmek için iş birliği yapma taahhüdü, günümüzün zorlu koşulları altında umut vaat eden bir mesaj. İş birliği, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma, barış ve istikrarın sağlanması için zaruridir. AB ve BM’nin taahhütleri, bu küresel amaçlar için doğru yoldan ilerlememize yardımcı olacak.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu