Teknoloji

ABD elektronik harp sistemlerine yatırımı artırıyor

 

Hostinger

ABD Ordusu, yeni bütçesiyle insansız hava araçlarını ve elektronik harp sistemlerini ön planda tutuyor.

Defense News tarafından yapılan habere göre ABD Ordusu, yeni bütçesinde, insansız hava araçları teknolojilerine ve elektronik harp kapasitelerinin geliştirilmesine önemli ölçüde kaynak ayıracak. Ordu Sekreteri Christine Wormuth’a göre ABD Ordusu, Ukrayna’nın Rusya’nın işgaline karşı verdiği mücadeleden dersler çıkararak bir sonraki bütçesinde insansız hava araçları, bunlara karşı koyma kabiliyetleri ve elektronik harp araçları için daha esnek bir fon talep etmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Wormuth, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Randy George ve benim, hem Ordu açısından hem de ortak kuvvetlerin ihtiyaçları açısından daha fazla yatırım yapmamız gerektiğini düşündüğümüz alanlardan bazılarının insansız hava sistemleri, insansız hava sistemlerine karşı koyma ve elektronik harp alanları olduğunu düşünüyorum” dedi.

Temsili Fotoğraf / Kaynak: US Army Acquisition Support Center

Wormuth, bir Ukrayna tabur komutanının bu yılın başlarında Almanya’daki eğitim sırasında Rusya’nın elektronik harp kabiliyetlerinin “endişe verici şekilde” arttığını söylediğini belirtmekte. Bu kapsamda Wormuth, şu ifadeleri kullanmakta:

“Sanırım bunu önümüzdeki bahar Kongre’ye gidecek olan bütçede göreceksiniz. Bu, finansman mekanizmalarımızda daha çevik olmamız gerektiğini düşündüğüm bir alan çünkü bu kabiliyet alanlarındaki teknoloji o kadar hızlı değişiyor ki, bir şeye kilitlenmeyi ve sonra da o şeyi sadece önümüzdeki 10 yıl boyunca kullanmamıza izin verilmesini göze alamayız.” 

Irak ve Afganistan’daki savaşlar sırasında ve yurtdışındaki operasyonlar için kullanılan denizaşırı acil durum operasyonları ya da OCO fonu, Pentagon’un temel bütçesinin dışında milyarlarca dolarlık ayrı bir hesap. Bu fon genellikle, normal fonlar içinde ödeme yapmayı taahhüt etmek yerine çeşitli şeyler için ekstra fon elde etmek için kullanılıyordu. Kongre 22 mali yılından itibaren OCO fonunu kaldırdı. Artık Savunma Bakanlığı denizaşırı operasyonlar için kendi temel bütçesi içinde bütçe ayırmak zorunda.

İlgili Olarak

ABD’den kimyasal tehditlere karşı yeni İKA

Hamza Kürşat Akburak

Trakya Elektrik Elektronik Mühendisiliği Bölümü öğrencisi. Savunma sanayii meraklısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu