Türk Dünyası

ABD, Rusya ile bağlantılı 2 Macar şirketine yaptırım uyguluyor

 

Hostinger ABD, Rusya ile işbirliği yapan iki Macar kuruluşuna yaptırımlar uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri, Macaristan Büyükelçisi David Pressman’ın X sosyal medya platformunda duyurduğu gibi, iki Macar kuruluşuna yaptırımlar uygulamıştır. Pressman, 23 Ağustos’ta Macaristan Dışişleri Bakanlığı’nı karardan bilgilendirmiştir. Hedeflenen kuruluşlardan biri Rus enerji sektörü ile işbirliği yapmış ve Paks II nükleer enerji santralinin planlanmış inşasında yer almıştır. Diğer kuruluş ise Rus ordusu için silah üretiyordu.

Pressman, “Macar hükümetinin Kremlin ile ilişkilerini güçlendirmeyi tercih etmesinden derin endişe duyuyoruz. Bu durum, Macaristan’ı Rus enerjisine bağımlı bırakmaya devam etmektedir,” şeklinde konuşmuştur. Telex’e göre, söz konusu silah üreticisi Mátrix Metál Group Ltd. şu anda tasfiye sürecindedir. Bu şirket, Sukhoi savaş uçaklarının üretiminde kullanılan Exiton adlı bir Rus firmasına ürünler sağlamıştır.

ABD yetkilileri, özellikle Ukrayna’da kullanılan savaş uçaklarının üretildiği Rusya’nın askeri endüstrisinden artan endişe duymaktadır. Mayıs ayında bir Radio Free Europe soruşturması, Sukhoi uçakları için elektronik bileşenlerin AB ülkelerinden Rusya’ya tedarik edildiğini ortaya koymuştur, Kıbrıs ve Macaristan’dan da tedarik edildiği belirtilmiştir.

Ambassador Pressman’ın açıklamasından kısa bir süre sonra, 23 Ağustos’ta, ABD Dışişleri Bakanlığı ek yaptırımların duyurulduğu resmi bir açıklama yayınlamıştır. Bu, Rusya’nın Vostok projesinde yer alan bir inşaat şirketi olan Macaristan merkezli bir Rus şubesini de içermektedir. ABD hükümeti, Rus şirketi ve birçok yan kuruluşuna yaptırım uygulamıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu