Türk Dünyası

ABD Savcılığı, İki Özbek Vatandaşı Hakkında Vatandaşlık Sahtekarlığıyla Dava Açtı.

ABD Göçmenlik Dolandırıcılığı Şüphesiyle Tutuklandı!

ABD vatandaşları Abduvosit Razikov (44 yaşında) ve Dilrabo Obidova (35 yaşında), Orta Florida Bölgesi ABD Savcılığı tarafından, göçmenlik sahtekârlığı ve ABD hükümetini dolandırıcılıkla suçlamasıyla karşı karşıya kaldılar.
Federal ajanslara yanlış bilgi verme, göçmenlik faydalarını yasa dışı yollarla elde etme, ABD pasaport başvurusunda sahte bilgiler verme ve ABD pasaportunu yasa dışı yollarla elde etme konusunda yıllarca süren suçlu bir komplo suçlamasıyla karşı karşıya kaldılar.

İkisi de kumpas suçlaması için 5 yıla kadar hapis cezasıyla ve pasaport sahteciliği için 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Ayrıca, Obidova, yanlış bilgi vermekten 5 yıla kadar hapis cezası alabilir ve ABD vatandaşlığını yasa dışı yollarla elde etmeye çalışmaktan 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Suçlamaya göre, doğum yeri Özbekistan olan Razikov, sahte bir evlilikle ABD vatandaşı biriyle göçmen statüsü elde etti ve ardından ABD vatandaşlığını elde etti. Obidova ise göçmenlik faydaları almak için sahte bir evlilik kaydı tutmak üzere Razikov ile işbirliği yaptı. Daha sonra Razikov ve Obidova gizlice evlendiler ve ilişkilerini göçmenlik yetkililerinden sakladılar. Özellikle, Razikov ve Obidova’nın çocuklarının doğum belgelerinde, Obidova’nın sahte kocası baba olarak gösterildi. Sahte evliliklerini örtbas etmeye çalışırken, ABD pasaport başvurularında birçok yanlış beyanda bulundular.

Yasal kalıcı oturum statüsü elde ettikten sonra Obidova, ABD vatandaşı olmaya çalıştı. Suçlamaya göre, Obidova, doğal vatandaşlık başvurusunda, geçmişi, evliliği ve göçmenlik faydaları ve statüsünü yasa dışı yollarla elde etme girişimleri hakkında çeşitli yanlış beyanlarda bulundu.

Savcılık makamı, bunların sadece resmi suçlamalar olduğunu ve sanığın mahkemede suçlu bulunana kadar masum olduğunu hatırlatıyor.

Olayın, birkaç eyalet kurumu ile işbirliği içinde Federal Soruşturma Bürosu’nun Ortak Terörizm Görev Gücü tarafından soruşturulduğu söyleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu