Ekonomi

ABD Temerrüde Düşecek mi? Biden’in Şaşırtıcı Açıklaması

ABD Borç Tavanı Görüşmeleri Devam Ederken, Temerrüt Riski Hala Var

ABD Kongresi, borç tavanının arttırılması görüşmelerine devam ederken, ABD’nin temerrüde düşüp düşmeyeceği gündemdeki yerini koruyor. Japonya’daki G7 Zirvesi öncesi Beyaz Saray’da açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, “Bütçe konusunda anlaşmaya varacağımızdan eminim. ABD temerrüde düşmeyecek.” dedi.

Devam eden müzakerelerin özünün bütçe ayrıntıları üzerinde olduğunu aktaran Biden, “Bu müzakere bütçenin nasıl görüneceğinin ana hatlarıyla ilgili, aslında borçlarımızı ödeyip ödemeyeceğimizle ilgili değil. Liderlerin hepsi aynı fikirde, temerrüde düşmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Borç tavanının yükseltilmemesi halinde ABD hükümetinin 1 Haziran’a kadar temerrüde düşmesi bekleniyor. Cumhuriyetçiler, federal bütçede kesintilerinin kabul edilmemesi halinde 31,3 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltme teklifini reddedeceklerini belirtmişlerdi. ABD Kongresi 1960 yılından bu yana 78 defa borç tavanını yükseltti.

Temerrüt, borçlu tarafın borcunu zamanında ödeyemediği durumlarda oluşan bir durumdur. Borçun ifası mümkün olduğu halde ifadaki ve ifayı kabuldeki gecikme temerrüt için yeterlidir. Temerrüt için ayrıca kusur aranmaz. Borçlunun temerrüdü aslında geçici bir durumdur. Zamanla borçlu ya tamamen ödememe durumuna girer ya da borcunu anaparaya uygulanan temerrüt faiziyle birlikte ifa eder.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu