Türkiye

ABD’de İnşaat Harcamaları Mayısta Düştü – Ekonomi Haberleri

ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ülkede inşaat harcamaları mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalarak 2 trilyon 139,8 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri ise bu dönemde yüzde 0,3 artması yönündeydi. Nisanda ise inşaat harcamaları yüzde 0,3 artış göstermiş ve 2 trilyon 142,1 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Kamu inşaat harcamaları mayıs ayında yüzde 0,5 artarken, özel sektör inşaat harcamaları yüzde 0,3 azaldı. Yıllık bazda bakıldığında ise inşaat harcamaları mayısta yüzde 6,4 artış gösterdi.

Bu veriler, ABD’deki inşaat sektöründeki hareketliliği ve ekonomik durumu gösteriyor. İnşaat harcamalarındaki artış ya da azalışlar, genellikle ekonomik büyüme ve iş gücü piyasasındaki durum hakkında ipuçları veren önemli göstergelerdir.ABD’nin inşaat sektöründeki performansı yakından takip edilmeye devam edilecektir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu