Teknoloji

ABD’den kimyasal tehditlere karşı yeni İKA

 

Hostinger

ABD Ordusu, kimyasal ve biyolojik tehditlere karşı yeni insansız kara aracını test ediyor.

ABD Ordusu, tehlikeli maddelere maruz kalan askeri araçları temizlemek için tasarlanmış yeni bir insansız kara aracı olan Otonom Ekipman Dekontaminasyon Sistemi’ni test etti. Bahse konu araç, küçük miktarlarda bile yıkıcı potansiyellere sahip nükleer, kimyasal ve biyolojik tehlikelere doğrudan bir yanıt olarak geliştirilmiştir.

ABD Ordusu’nun Muharebe Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı Kimyasal Biyolojik Merkezi, bu teknolojik ilerlemenin ön saflarında yer alıyor. Dört gün süren testlerde 4 asker, bu sistemin işleyişini değerlendirdi ve iyileştirmeler için gerekli geri bildirimleri sağladı.

ABD Ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre testleri gerçekleştiren askerler, robotun navigasyonunda ve bazı askeri araçların karmaşık şekilleri ile ulaşılması zor yüzeyleriyle başa çıkmada çeşitli zorluklarla karşılaştılar. Ayrıca, kullanıcı yeteneğini geliştirmek için bilgisayar arayüzüne sağ tıklama işlevinin entegre edilmesi ve otonom modun tüm sıcak noktalara ulaşamadığı durumlarda aplikatör kolu için manuel kontrol önerildi.

Manevra Destek Muharebe Laboratuvarı’nda KBRN deneysel subayı olarak görev yapan ve MSPIX’i koordine edip yöneten Paul Austin, “Bir teknoloji girişiminin başarısını değerlendirmek için askerlerin geri bildirimi kritik öneme sahiptir. Kimyasal ve biyolojik sistemler, bir operasyonu ciddi şekilde bozabilecek bir silahtır; bu nedenle, görevi tamamlamak için bunlara hızlı bir şekilde müdahale edebilmek esastır,” şeklinde açıklamada bulundu.

Şu anda, kimyasal veya biyolojik tehlikelere maruz kalan her aracı dezenfekte etmek için tam koruyucu ekipmanlı 20 ila 30 askerden oluşan bir ekibin 45 ila 60 dakika zaman harcaması gerekiyor. Askerler bu görevi maruz kalma noktasına yakın bir yerde gerçekleştirmekte ve bu yüzden düşman ateşine karşı savunmasız kalabilmekte. Ek olarak işlem, araç başına 500 galondan fazla su ve 50 galon dekontaminasyon maddesinin harcanmasına sebep olmakta. Yeni sistem ile bu durumun önüne geçilmesi planlanıyor.

İlgili Olarak

Almanya’ya insansız kara aracı teslimatı

Akif Ayyıldız

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu