Teknoloji

ABD’den SeaSparrow füzesi için sözleşme değişikliği

 

Hostinger

Raytheon, Evolved SeaSparrow füzesi için 26.2 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Raytheon şirketine ABD Deniz Kuvvetleri Deniz Sistemleri Komutanlığı tarafından daha önce verilen bir sözleşmeye ek olarak 26.213.906 dolarlık revize eklemesi yapıldı. Army Recognition tarafından yapılan habere göre söz konusu revizenin Evolved SeaSparrow Missile (ESSM) ve NATO SeaSparrow Füze Sistemleri programları için sürekli mühendislik ve teknik destek sağlamayı amaçladığı aktarılmakta.

Sözleşme finansmanının %99’u ABD Donanması’na tahsis edilirken kalan %1’i ise Yabancı Askeri Satışlar (FMS) kanalı aracılığıyla Japonya ve Şili hükümetlerine tahsis edildiği belirtilmekte. Bu bağlamda Raytheon’un ESSM ve NATO SeaSparrow Füze Sistemleri programlarına katılımı, bu gelişmiş füze sistemlerinin geliştirilmesi ve konuşlandırılması için kritik öneme sahiptir.

Japon Akizuki sınıfı destroyer JS Suzutsuki ESSM ateşlerken (Görsel: JMSDF)

RIM-7 Sea Sparrow; uçaklar, helikopterler ve gemisavar füzeler de dahil olmak üzere çeşitli hava unsurlarına karşı deniz araçlarını savunmak için tasarlanmış kısa menzilli bir füzedir. Çok yönlülüğü ile hem gemilerden hem de kara tabanlı sistemlerden konuşlandırılabilmektedir. Bu durum esnek savunma seçenekleri sunmaktadır.

RIM-162 ESSM füzesi ise Sea Sparrow’un gelişmiş bir versiyonudur. Bahse konu füze, daha yüksek hız, menzil ve doğruluk sağlayarak füzeyi hızlı hareket eden ve manevra yapan tehditlere karşı daha etkili hâle getirmektedir. Bu füze; yüksek hızlı gemisavar füzeler, uçaklar ve yüzey tehditleri dahil olmak üzere çok çeşitli hedeflere saldırabilir ve böylece gemiler için kapsamlı koruma sağlar.

ESSM’nin gelişmiş güdüm ve hedefleme sistemleri hassasiyeti artırır ve tehditleri başarılı bir şekilde engelleme ve etkisiz hâle getirme olasılığını yükseltir. Tüm bunlara ek olarak ESSM, modern muharebe sistemleri ve sensör ağlarıyla entegre edilebilmektedir.

İlgili Olarak

ABD Donanması Yemen’den fırlatılan İHA’yı imha etti

Kadriye Elif Cantürk

Makine Mühendisi

Teknoloji, Tarih, Dış Politika ve Savunma Sanayi Araştırmacısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu