Türkiye

ABD’nin Samimiyeti Tartışılıyor: Savaş Büyüyor – Son Dakika Haberleri

 

Hostinger İsrail Hava Saldırısı Başlattı, Lübnan’da Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti. Hizbullah da cevabını gecikmeden verdi ve Mossad’ın üssünü füze ile hedef aldı.

Tepav Dış Politika Program Direktörü Gülru Gezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail’in amacı, bölgede kendisine tehdit olarak gördüğü unsurları ortadan kaldırmak ve kendisi için güvenli bir alan oluşturmaktır. Bu yaklaşımı devam ettirdiği sürece bugün Hamas ve Hizbullah gibi örgütlerle karşı karşıyayız, yarın ise başka örgütlerle karşılaşabiliriz” şeklinde konuştu.

İsrail Genelkurmay Başkanı, Lübnan’a karşı kara saldırısı hazırlığı içinde olduklarını belirtirken, bu ihtimalin giderek güçlendiğine dikkat çekti.

ABD ve Fransa’nın öncülüğünde 10 ülkenin İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapmasıyla birlikte, ABD’nin samimiyetle bu çağrıyı yapabileceği tartışılmaya başlandı.

Uluslararası toplumun durumun ciddiyetini anlayıp Netanyahu’nun durmak istemediğini fark etmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten uzmanlar, Netanyahu’yu engellemek için adımların atılması gerektiğini vurguladılar.

İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı yapma ihtimali gündemdeki yerini korurken, Hizbullah’ın ateşkese ret cevabı vermesiyle saldırılar yeniden başlamış durumda.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu