Türk Dünyası

ACWA Power, 262 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Santrali İnşa Etmek İçin Karakalpakistan’a Gidiyor

Suudi Şirket ACWA Power, Özbekistan’da 200 MW’lik Rüzgar Enerjisi Santrali İnşa Edecek

Ekonomi ve Finans Bakanlığı ile Suudi şirket ACWA Power, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) desteğiyle bir kamu-özel ortaklığı (PPP) anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, Suudi şirket Karakalpakistan’da toplam kapasitesi 200 MW olan bir rüzgar enerjisi santrali inşa etmeyi planlıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk çeyreğinde toplam 25 PPP anlaşması yapıldı ve bunların toplam tutarı 311,65 milyon doları buldu. Özbekistan Hükümeti ile ACWA Power arasında imzalanan PPP koşullarındaki anlaşma kapsamında, 200 MW’lik bir rüzgar enerjisi santrali ve 100 MW’lik bir elektrik depolama sistemi inşa edilecek.

Bu “yeşil” enerji projesinin maliyeti 262,65 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Ayrıca, 10 PPP anlaşması su temini alanıyla ilgiliyken, 9 anlaşma eğitim alanını kapsıyor. Kültürel sektöre ait olan beş anlaşmanın toplam değeri ise 2,14 milyon dolar.

Ekonomi ve Finans Bakanlığı ile EBRD tarafından oluşturulan PPP Proje Geliştirme Fonu, 10 milyon avro değerinde bir işbirliği anlaşması ile hayata geçirildi. Geçen yıl kasım ayında, Enerji Bakanlığı ACWA Power’ı Karakalpakistan’da bir rüzgar çiftliği inşa etme ihalesinin kazananı olarak ilan etti. Proje, Nisan 2022’de EBRD desteğiyle başlatıldı.

ACWA Power, elektriğin kilovat saat başına maliyetini 4,09 sent olarak belirlerken rakibi Abu Dhabi Future Energy PJSC (Masdar) ise projeyi 4,99 sentlik bir kilovat saat değeriyle değerlendirdi.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeni teknolojiler çalışması kapsamında OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu