Yaşam

Ahlat nerede, hangi ilde? Kabine Toplantısı’nın yapılacağı Ahlat’ın önemi!

 

Hostinger

expand

KAYNAKCnnturk.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 25 Ağustos günü Ahlat’ta yapılacak olması gündemde yer alıyor. Toplantının adresi bir ilk olma niteliği taşıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 25-26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt’i ziyaret edecek, bu vesileyle 25 Ağustos Pazar günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan Kabine Toplantısı’na başkanlık edecektir.”

AHLAT CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ AÇILIYOR

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Kabine Ahlat’ta toplanacak!

Ahlat nerede, hangi ilde Kabine Toplantısının yapılacağı Ahlatın önemi
Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Van Gölü kıyısında inşa edilen yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

AHLAT NEREDE, HANGİ İLDE?

Ahlat, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Bitlis iline bağlı bir ilçedir. Ahlat, Selçuklular çağında Ahlatşâhlar Beyliği’ne başkentlik yapmış, politik ve kültürel sahalarda önemli rol oynamış bir Oğuz/Türkmen şehridir. 1 Haziran 1929 tarih ve 1509 numaralı kanun ile Bitlis ilçe haline getirilerek il merkezi durumuna getirilen Muş’a bağlanırken Bitlis’e bağlı olan Ahlat, Van iline bağlanmış ve Tatvan da Ahlat’a bağlı bir nahiye statüsüne getirilmiştir. Muş ilinin Bitlis ile Mutki ve Van ilinin Ahlat ilçesiyle, Hizan ve Kotum (Tatvan) ilçelerinden oluşmak üzere merkezi Bitlis olmak üzere Bitlis ilinin yeniden tesis edilmesine 25 Aralık 1935 tarih ve 2885 nolu kanun ile karar verilmiştir.

AHLAT’IN ÖNEMİ

Van Gölü’nün kuzeybatı kıyısında bulunan Ahlat, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinir ve Türk-İslam tarihinin önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilir. Ahlat, özellikle Selçuklu dönemine ait mezar taşları ve türbeleri ile tanınır, bu nedenle “Türklerin Orhun Abideleri” olarak da anılır. Ahlat ayrıca, Anadolu’ya giriş yapan ilk Türk boylarının yerleştiği ve imar ettiği bir bölge olarak da bilinir. Selçuklu Devleti’nin en parlak dönemlerinde önemli bir yönetim merkezi olan Ahlat, aynı zamanda askeri stratejik konumu nedeniyle de önem taşımıştır.

Alleben göleti nerede? Alleben göleti hangi ilde?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu