Kültür & Sanat

Ahsen İsminin Anlamı Nedir? Ahsen İsmi Kur’an’da Geçer Mi, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Ahsen İsminin Anlamı Nedir? 

 Ahsen isminin kökeni Arapçadan gelir. Aynı zamanda Türkçeye yerleşmiş olan isimlerden birisidir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar hala popülerliğini kaybetmeyen isimler arasında yer alır. Türk Dil Kurumu bakımından bu isminin anlamı ise, “çok güzel, en güzel” şeklinde yorumlanıyor.

 Ahsen İsmi Kur’an’da Geçer mi?

 Ahsen Arapça kökenli bir kelimedir. İslami açıdan da aslında çok önemli bir isimdir. En çok merak edilenler konulardan biri ise, Ahsen isminin Kur’an’da yer alıp almadığıdır. Ahsen ismi Kur’an’ın içinde geçer. Ahsen’i takvim ise, en güzel şekil anlamı ile bilinir. Aynı zamanda Ahsen kelimesi Kur’an-ı Kerim’de toplamda 50 ayetin içinde yer alır. Hem kız hem de erkek çocuklar için tercih edilebilecek en güzel ve özel isimler arasında yer alır.

 Türkiye’de en nadir duyulan isimler arasında bulunan özellikle son zamanlarda giderek daha da yaygın hale geliyor. Unisex olarak bilinen bu isim genellikle her iki cinsiyet için de kullanılır. Genellikle de ülkemizde kız çocukları için tercih edilir. Ahsen isminin anlamı ise, tercih konusunda yaşadıkları en önemli etkendir. 

 Ahsen Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Ahsen Türk Dil Kurumu ise, isim sözlüğünde yer alıyor. Unisex olan kullanılan bu isimin anlamı ise, çok güzel, en güzel olarak açıklanır.

 Ahsen kelimesinin TDK iki farklı sözlük anlamı vardır. Ahsen ismi, pek çok değişik anlama sahip olan ve hem kız hem de erkek çocukları için en sık kullanılan kelimeler arasında yer alır. Ahsen isminin TDK sözlük anlamları ise;

Çok güzel, çok iyi, en güzel,

Daha güzel, en güzel ve çok güzel anlamlarında sıkça kullanılır.

Bu kadar beğeni toplayan ve anlamı ile birlikte kız ya da erkek çocukları için bu isim kullanabilir. Özellikle de tek başına kullanılan bu isim, günümüzde aynı zamanda farklı isimlerle de anne ve babalar tarafından minik yavruları için de kullanılabilir. Ahsen ismi unisex olarak kullanılabilen kız ve erkekler için uygun bir isimdir. Her iki cinsiyette de bu isim çok güzel, en güzel anlamlarına gelir. En güzel olan, çok güzel olan anlamı ile kullanılır. Ahsen ismi ise, günümüzde en yaygın kullanılan isimler arasında yer alıyor.

 

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu