Kültür & Sanat

Akıntıya Kürek Çekmek Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle

expand

KAYNAKCnnturk.com

Akıntıya Kürek Çekmek Deyiminin Anlamı Nedir?

Deyimlerin anlamlarının bilinmesi dilimizin doğru bir şekilde konuşulmasına ve anlaşılmasına yardımcı olur. Her deyimin anlamı vardır ve bazı durumları kısa bir şekilde anlatmak için bu deyimler kullanılır. Akıntıya kürek çekmek deyimi bir iş için boş yere vakit ayıran ve uğraşan kişileri anlatmak için kullanılır.

İşin her şekilde olmayacağı ama kişilerin boş yere uğraştıkları anlamına gelir. Denizde de akıntıya karşı kürek çekmek tamamen başarısızlıkla sonuçlanacağı için anlamı buradan gelmektedir. Akıntıya karşı kürek çekmek o iş için kesinlikle boşa bir çaba harcandığını anlatır.

Akıntıya Kürek Çekmek Deyiminin Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle

Olmayacak ve gerçekleşmeyecek şeyler için uğraşan kişiler için akıntıya kürek çekmek deyiminin kullanılması doğru olur. Deyimlerin anlamlarının bilinmesi dilimizi doğru konuşmak ve anlamak için önemlidir. Deyimler bir işin ya da olayın kısa bir şekilde anlatıldığı kalıplaşmış sözcük öbekleridir.

Akıntıya karşı kürek çekmek işlerin olumsuz sonuçlanacağını ve çabanın zaman kaybı olduğunu anlatmak için kullanılır. Örneğin takımının şampiyon olamayacağından emin olan bir taraftar bu durumu anlatmak için ‘Bu takımın şampiyon olacağını beklemek, akıntıya kürek çekmek gibi bir şey’ cümlesine kullanabilir. Bu şekilde takımın şampiyon olmayacağını anlatmış olur.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu