Sinema/Dizi/TV

Alec Baldwin Hakkında İstenen Hapis Cezasının Süresi Düşürüldü – Haberler

Alec Baldwin, “Rust” setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuştu.

Beyazperde

ABD’nin New Mexico Eyalet Savcılığı, oyuncu Alec Baldwin’in, “Rust” adlı filmin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmakla yargılandığı davada, Baldwin ve setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed için istenen beş yıllık hapis cezası talebini iptal etti.

2021 yılının Ekim ayında yaşanan olayda, Baldwin’in çekimlerde kullanacağı ve aslında kuru sıkı olması gereken silah ateş almış, Ukraynalı görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş, filmin yönetmeni Joel Souza ise yaralanmıştı.

FBI’dan “Rust” Raporu: Alec Baldwin Tetiği Çekti!

Beş yıllık olası hapis cezasının düşürülmesiyle birlikte Baldwin şimdi iki kasıtsız insan öldürma suçundan dolayı 18 ay hapis cezasıyla yargılanıyor. Santa Fe Bölge Savcısı’nın kararı, Baldwin ve Guiterrez-Reed’in avukatlarının mahkemeye bu ayın başında sunduğu bir dosyada, ateşli silahların genişletilmesi kanununun olayın gerçekleştiği tarihte eyalet yasalarında yürürlükte olmadığının belirtilmesinin ardından geldi.

Baldwin’in avukatları, davada bu kanun maddesinin yer almasının, ABD anayasasındaki, yasal cezalarının geriye dönük olarak değiştirilmesini yasaklayan bir hükmünü ihlal etmesi nedeniyle anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyor. Savcılık sözcüsü Heather Brewer, “Bay Baldwin ve avukatlarının daha fazla ihtilaflı dikkat dağıtmasını önlemek için, Bölge Savcısı ve özel savcı, Halyna Hutchins’in Rust film setinde ölümüyle ilgili kasıtsız adam öldürme suçlamalarındaki ateşli silah geliştirmesini kaldırdı.” dedi.

Alec Baldwin, Sette Ölümüne Sebep Olduğu Halyna Hutchins’in Ailesiyle Uzlaştı

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Beyazperde

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu