Ekonomi

Altın fiyatlarında seyir ne olacak? Piyasaları ne bekliyor, altın için doğru zaman mı?

KAYNAKCNN TÜRK

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Jeopolitik gerilimler ise altının yönünü etkiliyor. Amerika’da tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Açıklanan veri beklentilerin üzerinde geldi. CNN TÜRK’te değerlendirmelerde bulunan Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, “Yılbaşında gram altın Kapalıçarşı piyasasına 2 bin 50 lira seviyesinde yıla başlamıştı. Şu an itibari ile 2 bin 415 lira, fiziki altın tarafını konuşuyoruz. Özellikle jeopolitik gerilimler nisan ayında biraz daha fazla tırmanmıştı. Jeopolitik gerilimler azaldı ve faiz indirim ihtimalleri azaldı. Enflasyona dair beklentiler de iyimser oldu ve dolayısıyla altın fiyatlarında da bir geri çekilme oldu” dedi.

Altın fiyatlarında seyir ne olacak Piyasaları ne bekliyor, altın için doğru zaman mı

Amerika’da tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Açıklanan veri beklentilerin üzerinde geldi. İslam Memiş, “Fed’in bu yıl beklenen faiz indirimi ihtimali de zayıflamış oluyor. O yüzden dolar karşısındaki bütün enstrümanlarda euro-dolar paritesinde altın-ons, gümüş-ons, bitcoin tarafında bütün enstrümanlarda sert satışla haftayı tamamladık. Ons altın 2 bin 293 dolar seviyesinden haftayı tamamladı. Yani 2 bin 300 dolar destekli seviyesinin altına geriledi. Yine pazartesi günü bu düşüşün devam edeceğini söyleyebilirim. Gram altında ise geçen hafta 2 bin 470 lira seviyesi vardı. Yaklaşık 50 lira civarında bir gerileme gördük gram altında ancak yine pazartesi günü 2 bin 400 lira destek seviyesini yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

Peki, yatırımcılar ne yapmalı? İslam Memiş, “9 günlük resmi bayramdan dolayı piyasalar kapalı olacak ve altın fiyatlarının ons tarafında ve gram tarafında yaşanan bu düşüşler aslında orta ve uzun vadeli yatırımcılara da çok güzel fırsatlar sundu” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarında zam hesabı yapıldı! İşte yeni maaş tablosu…

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu