Türkiye

Amasya’da Ekim Ayında Kiraz Ağaçları Çiçek Açtı – Haberler

 

Hostinger Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kiraz ağaçlarının beklenenden erken çiçek açmasına neden oldu. Normalde nisan veya mayıs aylarında çiçek açması gereken kiraz ağaçları, kış aylarına girilmesine rağmen hala çiçek açmaya devam ediyor.

28 yıldır çiftçilik yapan Ziya Ahmet Celep, yazın hasadı yapılan kiraz ağaçlarının şimdi yeniden çiçek açtığını belirtti. Bu durumu hiç karşılaşmadığını ifade eden Celep, havaların sıcak gitmesi ve iklimsel değişikliklerin etkisiyle ağaçların uyumamaya devam ettiğini söyledi.

Ancak bu durumun üretimlerini olumsuz etkileyeceğini belirten Celep, “Bu ağaçlar meyve veremeyecek veya kuruyacak. Biz de kesip odun yapmak zorunda kalacağız. Bu durum biz çiftçileri gerçekten şaşırttı” dedi.

Kiraz ağaçlarının beklenmedik şekilde çiçek açması, köylüler arasında endişeye neden olurken, gelecek senenin mahsulünü olumsuz etkileyeceği konusunda endişeler artıyor. Yaşanan iklim değişikliklerinin tarım sektöründeki etkileri bir kez daha gözler önüne seriliyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu