Kıbrıs

Amcaoğlu ve Feyzioğlu, Gönyeli Ana Kanalizasyon Hattı Çalışmalarını Yerinde İnceledi – BRTK

 

Hostinger Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Bu proje, kanalizasyon sorununa çözüm getirecek ve belediyeye ekonomik olarak da katkı sağlayacak.

İnceleme sırasında TC Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi Koordinatörü Erol Öz ile diğer yetkililer de hazır bulundu. Belediye Başkanı Amcaoğlu, Büyükelçi Feyzioğlu ve Proje Mükellefi Doğuş Ekenoğlu incelemenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Amcaoğlu, yaptığı açıklamada projenin Türkiye Cumhuriyeti’nin finansmanı ile hayata geçtiğini belirtti. Bölgede hızlı nüfus artışı ve yapılaşma olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, kanalizasyonun bölgenin en büyük sıkıntılarından biri olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında Ankara’da temaslar gerçekleştirerek destek aldıklarını ifade eden Amcaoğlu, Ankara’daki destekler için Büyükelçi Feyzioğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti. Ayrıca, bölgede gerçekleştirilen diğer projelerle birlikte 23.5 Milyon TL’lik kaynağın sağlandığını belirtti.

Projeler arasında Gönyeli Göleti Doğa Parkı Projesi, Yenikent Park Projesi ve Gönyeli Sentetik Antrenman Sahası Projesi bulunduğunu kaydeden Amcaoğlu, 2024 yılını proje yılı ilan ettiklerini söyledi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise, KKTC’nin kalkınma yolunda olduğunu ve yerel yönetimlerin önemli paydaşlar olduğunu vurguladı. Projeleri desteklediklerini ve halkın ihtiyaçlarını ön planda tuttuklarını belirten Feyzioğlu, belediyelere sağlanan kaynakları projesi olan belediyelere aktardıklarını ifade etti.

Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı Projesinin önemine de değinen Feyzioğlu, kanalizasyonun şehirler için olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Projenin tamamlanması için çalışanlara teşekkür eden Feyzioğlu, heyecanla projenin bitirilmesini beklediklerini söyledi.

Projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Proje Mükellefi Doğuş Ekenoğlu ise, projenin nüfus konjonktürü göz önüne alınarak tasarlandığını ve finansmanın büyük bir kısmının Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını belirtti. Projeyi tamamlayarak halka hizmet sunacaklarını ifade eden Ekenoğlu, projenin finansmanını elektrik gelirleri ile karşılayacaklarını söyledi.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin yürüttüğü bu projenin bölgeye ve halka önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon sorununun çözüme kavuşturulması ve bölgenin altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu