Yaşam

Anadolu Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir? Anadolu Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Hostinger

expand

KAYNAKCnnturk.com

Anadolu Çoban Köpeği Özellikleri Nedir?

Anadolu çoban köpeği yani kangal soğuk iklim koşullarına uyum sağlayabilmektedir. Koyun ve keçi sürüleri için çoban köpeği olarak kullanılmaktadır. En önemli özelliği ise sadık olmasıdır. Aynı zamanda çok dayanıklı bir köpektir. Çok zeki ve itaatkarlardır. Kolay bir şekilde eğitilebilmektedir. Geniş ortamlarda yaşaması gerekmektedir. Apartmanda yaşamak onlara göre değildir. Oldukça güçlü bir sese sahiptirler.

Dünyada bulunan en güçlü köpek türleri arasında yer almaktadır.

Oldukça büyük bir fiziğe sahiptirler.

Liderlik yapabilmektedirler.

Atletik bir yapıya sahiptirler.

150 kiloya kadar çıkabilmektedir.

Öğrenmeye her zaman açıktırlar.

Zıplama yetenekleri oldukça gelişmiştir.

Sahibine karşı oldukça itaatkardır.

Bağımsızlığa oldukça düşkündür.

Anadolu Çoban Köpeği Kişilik Özellikleri Nedir?

Anadolu çoban köpeği çalışkanlıkları ile bilinmektedir. Mükemmel bir bekçi köpeğidir. Engebeli arazilerde ve sert iklimlerde çok rahat bir şekilde yaşayabilmektedir. Sürü hayvanlarını korumakla ünlüdür. İnatçı ve bağımsız özellikleri vardır. Ailesine kendini adar ve son derece sadıktır. Daha çok çiftlikler de bekçilik yapılması için kullanırlar.

Anadolu Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Anadolu çoban köpeği oldukça temiz bir hayvandır. Bakımı kolay ve azdır. Kısa tüy yapısına sahiptir. Bu yüzden fazla taranmasına gerek duyulmaz. Yılda bir kez banyo yaptırılması yeterlidir. Anadolu çoban köpeğinin yaşı ilerledikçe kulakları sarkar. Bu sarkan kulaklarda zamanla enfeksiyon görülebilmektedir. Kulaklarına her zaman bakım yapılması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Anadolu Çoban Köpeği Sağlık Durumu:

Anadolu çoban köpeği uzun süre hayatta kalabilmektedir. Uygun şekilde beslenildiği zaman 10 ile 16 yıl arasında yaşayabilmektedirler. Bu köpek türünün sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için kişisel bakımlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. İyi bakılan köpeklerde vücut direnci de yüksek olmaktadır. Anadolu çoban köpeğinin düzenli bir şekilde aşılanması da çok önemlidir.

Anadolu Çobanı Görünümü:

Anadolu çobanı iri kemikli bir yapıya sahiptir. Çok atletiktir. Büyük bir köpek türü olmasına rağmen oldukça hızlıdır. Kafası oldukça büyüktür. Güçlü çenesi ve keskin dişleri vardır. Kulakları sarkıktır. Kahverengi gözleri bulunmaktadır. Kuyrukları ise uzundur.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu