Türkiye

Anadolu Mirası: Geleceğe Taşınacak

Emine Erdoğan Himayesinde Anadoludakiler Tanıtım Programı Başlatıldı

Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen programla Türkiye’nin bölgesel potansiyelleri ve yöresel ürünlerinin markalaşıp ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Emine Erdoğan, program öncesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte el dokuması kumaşlar, halılar, takılar, doğal kokular, aksesuarlar ve gıdaların sergilendiği “Anadoludakiler” sergisini gezdi. Sergide Erdoğan, bakır ürünlerin yer aldığı stantta, bakır kaseye vurarak, işleme yaparak katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.

Emine Erdoğan ve Bakan Kacır, Anadolu’nun bölgesel potansiyeline dikkat çekerek, yöresel ve kültürel değerlerin ekonomiye kazandırılmasının önemini vurguladı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “Anadoludakiler” projesi ile Anadolumuzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı ve yenilikler ile günümüze taşımayı amaçladıklarını belirtti. Bu projenin, yerel ürünlerin markalaştırılması ve küresel pazarlara taşınmasıyla ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Kacır ise “Anadoludakiler” hareketi kapsamında, 81 ilin tamamında yerel üretim ve kalkınmaya yönelik atılacak adımları anlattı. Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar arasında Anadolu’daki girişimcilere ve kooperatiflere destek programları, sosyal satın alma uygulamaları, Anadolu İşi Merkezleri kurulumu gibi projeler yer alıyor.

Anadolu’nun değerlerinin tüm insanlığın hizmetine sunulacağı bu projenin, yerel üretim ve kalkınmayı destekleyerek ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan ilerlemesine katkı sağlaması bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre, Anadoludakiler projesi kapsamında her yıl Anadolu’nun bir araya geldiği festivaller düzenlenecek ve Anadolu kültürü ile tasarımın buluşması teşvik edilecektir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu