Türk Dünyası

Angola Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Atandı.

Türkmenistan’a akredite olan Angola Cumhuriyeti’nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Augusto da Silva Cunha, 18 Nisan 2024 tarihinde Türkmenistan Meclis Başkanı D. Gulmanova ile bir araya geldi. Meclis Başkanı, büyükelçiye akrabalık belgelerini kabul ederek, büyükelçiyi sorumlu bir göreve atandığı için tebrik etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesini diledi.

Augusto da Silva Cunha, Türkmenistan’a sağlanan sıcak karşılama ve dostane atmosfer için teşekkürlerini ileterek, Angola Cumhuriyeti’nin üst liderliğinden Başkan Serdar Berdimuhamedov’a ve Türkmenistan halkına refah, mutluluk ve zaferler diledi. Görüşme sırasında Türkmenistan’ın iç ve dış politikaları hakkında bilgi verildi ve barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınma konularında uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Diplomat, Türkmenistan’ın sosyo-ekonomik gelişimine odaklanan reformların amaçlarının ve hükümetin sosyal politikalarının temel yönlerinin anlatıldığı toplantıda, ülkeler arası meclis temaslarının güçlendirilmesi ve güvenin arttırılması önerildi. Büyükelçi, dostluk bağlarını daha da ilerletmek için çaba harcayacağını vurgulayarak, her türlü desteği vereceğini belirtti.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu