Kıbrıs

“Anılarıyla Ertuğrul Hasipoğlu” Kitabının Tanıtım Etkinliği BRTK’da Gerçekleşti

Eski Bakan Dr. Ertuğrul Hasipoğlu’nun Anılarıyla ilgili Kitap Tanıtıldı

Gazeteci, yazar Deniz Gürgöze’nin kaleme aldığı “Anılarıyla Ertuğrul Hasipoğlu” isimli kitabın tanıtım etkinliği bugün yapıldı.
Eski bakanlardan, siyasetçi, doktor Ertuğrul Hasipoğlu’nun anıları ve siyasi kariyerini anlatan kitabın editörlüğünü Eralp Adanır ve Bülent Fevzioğlu, derlemesine ise Hasipoğlu’nun oğlu Oğuzhan Hasipoğlu katkıda bulundu.
Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, ailesi ve arkadaşları katıldı.
Etkinlikte Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Hasipoğlu’nun oğlu UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve kitabın yazarı, gazeteci Deniz Gürgöze konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Ertuğruloğlu’nun anılarının yer aldığı sinevizyon gösterildi.
Kitabın yayıncılığını üstlenen Mesarya Ajans, kitabın tanıtım etkinliği yarın Gazimağusa Bandabuliya’da gerçekleştirecek. Tanıtım etkinliklerinde kitap satışından elde edilen gelir, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak.
Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, kitabın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Hasipoğlu’nun hatıralarında ibret ve ders alınacak öyküler bulunduğunu söyledi. 
Başbakan Ünal Üstel, Ertuğrul Hasipoğlu’nun KKTC’nin kuruluşunda, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinde yer aldığını, daha sonra hekim olarak halka hizmet ettiğini belirtti. Hasipoğlu’nun politikacı kimliğiyle halka hizmetlerinin de unutulmaması gerektiğine işaret etti.
Ertuğrul Hasipoğlu’nun oğlu UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da babasının hayatının mücadelelerle geçtiğini, TMT’ye üye olduğunu, Erenköy’e çıktığını, doktor ve siyasetçi olarak halka hizmet verdiğini ve bunun için babasını teşekkür etti.
Gazeteci, yazar Deniz Gürgöze ise uzun süren bir sürecin sonunda kitabı yayımlamanın heyecanı içinde olduklarını, Oğuzhan Hasipoğlu’nun kitaba büyük katkı koyduğunu ifade etti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu