Son Dakika

Ankara, İzmir ve İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevreleri, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinin genellikle yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 


Yarın ise yurdun büyük bölümüyle birlikte Ankara, İzmir ve İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. 


Rüzgarın güneyli yönlerden zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Ankara, İzmir ve İstanbul gibi Türkiye’nin önemli ve kalabalık şehirlerinde yaşayan vatandaşlar, bu hafta sonu beklenen kuvvetli yağışlar konusunda uyarıldılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü özellikle Akdeniz kıyılarından başlayarak Batı Karadeniz’e kadar uzanan bir bölgede sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışların yer yer kuvvetli ve gök gürültülü olabileceği uyarısı yapıldı.

Ankara için de cumartesi günü öğleden sonra başlayacak olan yağmur ve sağanak yağışlar, gece boyunca devam edecek. İstanbul ve İzmir’de de benzer bir durum söz konusu olacak. Özellikle cumartesi akşamı ve gece saatlerinde kuvvetli yağışların etkisini daha fazla hissettireceği tahmin ediliyor.

Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Özellikle taşıt kullanacak olanlar, yağmur nedeniyle olabilecek sel ve su birikintilerine karşı daha fazla dikkat etmeliler. Ayrıca, şiddetli rüzgar ve şimşek nedeniyle meydana gelebilecek olası tehlikelere karşı da dikkatli olmaları gerekiyor.

Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde ise yağış nedeniyle oluşabilecek ulaşım sıkıntılarına karşı önlemlerin alınması ve vatandaşların evlerinde kalmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde etkili olacak olan kuvvetli yağışların, pazar günü kadar devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların bu süre zarfında da dikkatli olmaları ve yangın, çökme, sel ve su baskınları gibi olası tehlikelere karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Son olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları ciddiye almak ve önlemleri almak, güvenli bir hafta sonu geçirmek için oldukça önemli. Yaşanabilecek olası problemlerden korunmak için tedbirler almak ve vatandaşların uyarıları dikkate almak gerekiyor.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu