Teknoloji

Araç içine gizlenen Türk yapımı silah kulesi görüntülendi

Best Defence tarafından geliştirilen KORALP Silah Kulesi, pick-up ve SUV tipi araçların arka kısmına, gizlenebilecek şekilde entegre ediliyor.

SARSILMAZ ve Best Grup iştiraki olan Best Defence, 7.62mm makineli tüfek kullanan KORALP Silah Kulesi’ni pick-up ve SUV tipi esasında sivil statüde olan araçlara entegre ediliyor. Tamamen zırhlandırılan araçların arka kısmına, istenildiğinde gizlenebilen veyahut araç dışına çıkarak atışa hazır hale gelen KORALP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ekleniyor.

STM Banner

Dışarıdan bakıldığında sivil veyahut silahsız olarak görülen pick-up veyahut SUV tipi araçlar, tehdit anında ise 7.62mm’lik makineli tüfek ile atış imkanını bünyesinde barındırıyor. Pick-up tipi aracın ön kısmında sürücü ve komutan otururken, orta kısmında operatör ve en arka kısmında ise silah kulesi bulunuyor. SUV tipi araçta ise ilave personel barındırılabiliyor.

Yüzlerce pick-up envanterde

KORALP-UKSS-2

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgilere göre; halihazırda zırhlandırılmış yapıda yüzlerce pick-up, Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer güvenlik birimlerinin envanterinde bulunuyor. Bu araçların bir kısmında ise ‘Gizli Uzaktan Komutalı Silah Sistemi’ bulunuyor. Özellikle Suriye ve Irak bölgesinde bahsi geçen araçları yoğun olarak kullanan Türk güvenlik güçleri, gizli silah kulesi sayesinde hasım unsurların saha istihbaratın karşı önemli bir avantaj elde ediyor.

SUV’ler Katar’a ihraç edildi

Öte yandan Gizli Silah Kulesi entegre edilen birçok SUV tipi araç, Katar’a ihraç edildi. Katar Ordusu, 3 ayrı fazda  şu ana kadar yüzlerce araç tedarik etti. İlk faz kapsamında teslimatlar tamamlanırken, ikinci faz kapsamında üretim ve teslimat faaliyetleri devam ediyor. Üçüncü faz ise anlaşmaya bağlanarak yürürlülüğe girdi.

Gizli Silah Kuleli Pick-up ve SUV’nin atış anları:


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu