Teknoloji

ASELSAN ve TUSAŞ’tan 60 milyon dolarlık sözleşme

 

Hostinger

ASELSAN ve TUSAŞ arasında aviyonik süit geliştirilmesi, entegrasyonu ve seri üretimi için yeni sözleşme imzalandı.

Türk savunma sanayii devlerinden ASELSAN ve TUSAŞ arasında yeni bir sözleşme imzalandı. Bu bağlamda yapılan sözleşme kapsamında iki şirket aviyonik süit geliştirilmesi, entegrasyonu ve seri üretimi için yaklaşık 60 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, “ASELSAN ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında Hava platformları için aviyonik süit geliştirilmesi, entegrasyonu ve seri üretimi kapsamında toplam 60.309.068,- ABD Doları tutarında sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2025-2028 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir.” ifadeleri yer aldı.

İki şirket yine Haziran 2024’te savunma ve uzay alanında toplam bedeli 110 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalamıştı. ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildiride, “ASELSAN ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında savunma ve uzay alanında toplam bedeli 110.000.000,- dolar tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.” ifadesi yer almıştı.

Aviyonik Süit nedir?

Aviyonik süit, bir uçağın uçuşunu yönetmek, haberleşmeyi gerçekleştirmek ve uçuşun güvenliğini artırmak için kullanılan tüm elektronik sistemlerin ve cihazların bir araya getirildiği komple bir sistemdir. Aviyonik süit, sivil ve askeri uçaklarda farklılık gösterebilir ve uçağın görevine, büyüklüğüne ve karmaşıklığına bağlı olarak çeşitli ek özellikler de içerebilmekte. Modern uçaklarda aviyonik sistemler, uçağın performansını optimize etmek, yakıt verimliliğini artırmak ve güvenliği maksimize etmek için büyük önem taşır.

Aviyonik süitin ana bileşenleri arasında Uçuş Yönetim Sistemi (FMS), Otomatik Pilot, Navigasyon Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Göstergeler ve Ekranlar, Radar ve Sensör Sistemleri ile Yedek Güç Kaynakları yer almaktadır.

İlgili Olarak

TAAC ve TUSAŞ’tan 93 milyon dolarlık anlaşma

ASELSAN’dan 20 milyon dolarlık ihracat

Eren Yiğitoğlu

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi. Tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii araştırmacısı



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu