Türk Dünyası

Avrupa Standartlarına Uygun Haberler – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk ve Dünya Haberleri

Avrupa Konservatifler ve Reformistler Grubu (ECR) Avrupa Parlamentosu’ndaki ko-leader’ı, Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’ı “Avrupa ile uyumlu” olarak nitelendirerek, Orbán’ı “şeytan gibi göstermeye çalışanların azınlık politik pozisyonlarını dayatmak için Orbán’ı bir araç olarak kullandığını” iddia etti.

Orbán’a olumlu sözler

Perşembe günü İtalya’nın Subiaco şehrinde yapılan bir ECR toplantısında konuşan Nicola Procaccini, Orbán’ın “demokratik olarak seçildiğini ve Avrupa Birliği üyesi olduğunu” söyledi. Procaccini, Orbán’ın “kendi görüşlerine sahip olduğunu, ancak Ukrayna’yı desteklemek için oy kullandığını kanıtladığını” belirtti.

Haziran ayındaki EP seçimleri hakkında konuşan Procaccini, “Ursula von der Leyen liderliğindeki AB çoğunluğuna veda edileceğini” ve “beş yıl önceki duruma göre güçlü bir deniz değişikliği” beklediğini söyledi. ECR’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki sağcı Brothers of Italy partisinin (FdI) grup lideri olan Procaccini, “önümüzdeki Avrupa Komisyonu’nun çoğunlukla merkez sağ Avrupa hükümetleri tarafından aday gösterileceğini” belirtti.

Politikacı, Avrupa Parlamentosu’ndaki merkez liberal Renew Europe grubu başkanı Valerie Hayer’ın Perşembe günü ECR’nin başkanı ve EP grubuna “saldırgan bir saldırı” düzenlediğini söyledi ve Hayer’ın sözlerinin “Avrupa kurumlarının dengeinde merkezi bir rol kaybetme korkusunu yansıttığını” ekledi.

Devlet sekreteri: EC, veto hakkını kaldırmak istiyor

Başbakanlık ofisinden bir devlet sekreteri Perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu’nun veto hakkını kaldırmak istediğini ve tam bir uzlaşma yerine sadece nitelikli çoğunluk oylamasını gerektirdiğini belirtti.

Csaba Dömötör, Facebook’ta yaptığı açıklamada, bu önerinin büyük öneme sahip olmasına rağmen pek dikkat çekmediğini söyledi. Vergi politikası, sosyal politika ve dış politika gibi belirli alanların uygulanması için belirlendiğini ekledi.

Dömötör, “Bu ciddi bir teklif çünkü Brüksel’de kurumların kurumsal vergiyi yüzde 9’un üzerine çıkarmasına ve hatta savaş konusunda pozisyonumuzun ne olması gerektiğine karar vermelerine izin verebilirler” dedi. Benzer bir prosedür, göçmen yerleşim kotalarında uygulandı, “ve biz boşuna protesto ettik; sonunda onayladılar” dedi.

Dömötör, üye ülkelerden yetkileri gradual olarak almak için çaba sarf edildiğini belirtti ve bu durumu “gizli yasa yapma” olarak tanımlayabileceğini ekledi. Mevcut öneri daha da ileri gitmekte ve birkaç alanda karar alma haklarını almayı hedeflemektedir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu