Dünya

Avrupa’yı sel vurdu! Fransa ve İsviçre’de 7 kişi öldü

Avrupa ülkelerinden İtalya, İsviçre ve Fransa’da sel var. Fırtınanın yol açtığı selde Fransa ve İsviçre’de 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tahliye edildi.

Avrupa ülkelerinden İtalya, İsviçre ve Fransa’da sel var. Fırtınanın yol açtığı selde Fransa ve İsviçre’de 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tahliye edildi.
Fransa, İtalya ve İsviçre’de haftasonu şiddetli fırtınalar etkili oldu. Gökgürültülü sağanak üç ülkeye de sel getirdi. Sel, toprak kaymalarını tetikledi.
Fransa ve İsviçre’de can kaybı var. İsviçre’nin güneyinde Ron Nehri’nin ve kollarının taşması sonucu yollar kapandı. Yüzlerce kişi sel bölgesinden helikopterlerle tahliye edildi. Hava şartları nedeniyle tahliyenin güçlükle yürütüldüğü gelen haberler arasında.
İtalya’nın kuzeyinde de benzer manzaralar yaşandı. Selin ortasında mahsur kalan araçtakiler helikopterle kurtarıldı. Tahliye edilen üç kişiden biri üç aylık bebekti.
İsviçre’de geçen haftasonu da aşırı yağış görülmüştü. Ülkenin güneydoğusunu etkileyen selde bir kişi ölmüş, büyük hasar meydana gelmişti.
Bilim insanları, küresel ısınma nedeniyle aşırı doğa olaylarının şiddetinin ve sıklığının arttığını, etki süresinin uzadığını belirtiyor.
ABD’nin New York, New Jersey ve Connecticut kentinde etkili olan şiddetli fırtınanın ardından sokaklar sular altında kaldı, günlük yaşam olumsuz etkilendi. Fırtınanın ardından, gökyüzünde ”Mammatus” olarak bilinen bulutlar gözlemlendi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu