Teknoloji

Avustralya’dan 45 milyar dolarlık yatırım

 

Hostinger

Avustralya’nın 45 milyar dolarlık Hint-Pasifik yatırımı denizaltılarla güçleniyor.

Avustralya, 2024-2029 yılları arasında 45 milyar doları aşan bir yatırımla savunma yeteneklerini genişletmeyi planlıyor. Global Data tarafından yayınlanan “Australia Defense Market 2024-2029” raporuna göre Hint-Pasifik bölgesinde artan güvenlik tehditlerine karşı koyma ihtiyacına yönelik ülkenin savunma giderlerinde majör bir artış göze çarpıyor.

Air Force Technology tarafından yapılan habere göre Avustralya’nın savunma stratejisinin merkezinde, 2021 Eylül ayında ABD ve Birleşik Krallık ile imzalanan üçlü güvenlik paktı AUKUS bulunuyor. Raporda Avustralya’nın AUKUS kapsamında nükleer enerjili denizaltı geliştirmeye 21.6 milyar dolar yatırım yapacağı belirtiliyor. Bu denizaltılar, Avustralya’nın Hint-Pasifik bölgesindeki tartışmalı sularda uzun süreli su altı operasyonları gerçekleştirme kabiliyetini artıracak.

AUKUS desteğiyle nükleer enerjili bir denizaltı filosu edinme konusunda önemli adımlar atan Avustralya, 2027’den itibaren Birleşik Krallık’ın Astute sınıfı ve ABD’nin Virginia sınıfı denizaltılarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca en az 3 adet Virginia sınıfı nükleer tahrikli taarruz denizaltısının da ülke içinde üretilmesi planlanıyor ve teslimatların 2032’ye kadar tamamlanması bekleniyor.

Avusturalya, deniz filosuna yapılan yatırımlarda denizaltılarla sınırlı kalmayarak görev ömrünün sonuna gelen Anzac sınıfı fırkateynlerin yerine 11 yeni fırkateyn inşaası için 6 milyar dolar bütçe ayırmayı planlıyor. Yeni fırkateynlerin gelişmiş deniz taarruz kabiliyetleri, hava savunması ve eskort görevleri için donatılacak ve Avustralya Kraliyet Donanması’nın bölgedeki etkisini sürdürmesini sağlayacak.

Deniz yeteneklerine yönelik yatırımların yanı sıra, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri çeşitli askeri ve insani yardım görevlerini yerine getirme kapasitesini geliştirmek amacıyla 24 adet C-130J-30 Super Hercules uçağı için de  6.4 milyar bütçe ayırıyor.

İlgili Olarak

Avustralya ve Norveç’ten füze üretiminde iş birliği

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu