Türk Dünyası

BA Orban, Avrupa Parlamentosu’ndaki Bloğunu Oluşturmaktan Vazgeçmiyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, Avrupa’nın yaşadığı değişime dikkat çekti ve Avrupa’nın düzeninin kaybolduğunu belirtti. Orbán, Avrupa Birliği’nin ekonomik anlamda önemini kaybettiğini ve düşüş içinde olduğunu söyledi. Avrupa’da yaşanan terör tehdidinin arttığını ve kamu güvenliğinin kötüleştiğini vurgulayan Orbán, uluslararası politikaların savaş, göç ve durgunluğa dönüştüğünü ifade etti.

Orbán ayrıca Avrupa’nın rekabet gücünün zayıfladığını, vergi artışları ve çevre geçişinin yanlış yönetildiğini belirtti. Avrupalı çiftçilerin Ukrayna’dan gelen kalitesiz tarım ürünlerinden şikayet ettiğini ve Avrupa Birliği’nin genişlemesinin durduğunu savundu.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce Ukrayna’daki artan savaşın Avrupa’da değişime ihtiyaç olduğunu gösterdiğini belirten Orbán, Avrupa’da sağ partilerin güç birliği yapması gerektiğini vurguladı. Başbakan, Paris ve Viyana’ya bakmanın önemli olduğunu ve vatanseverlerin Batı dünyasında çoğunluğa sahip olacağını öngördü.

Orbán, Pazar günü Viyana’da Avrupa sağ partileri liderleriyle buluşacağını açıkladı. Görüşmeler, Avrupa sağ partileri arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesine odaklanacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu