Sağlık

Bağırsaklara bu zararını kimse bilmiyor

En sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Özellikle dizi ve film izlerken severek tüketiyoruz. Yemeye doyamadığımız kabak çekirdeğinden bahsediyoruz. Kabak çekirdeğiyle ilgili kimsenin bilmediği bir ayrıntı ortaya çıktı. Eğer sizlerde atıştırmalık olarak kabak çekirdeği tüketiyorsanız bilmeniz gereken bazı bilgiler var. Az tüketildiğinde çokça faydası bulunan kabak çekirdeğinin gereğinden fazla tüketilmesi durumunda çok zararlı olduğu öğrenildi. Beslenme uzmanları da kabak çekirdeğinin tehlikeleri konusunda uyarıyor. 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketiyorsanız derhal bu alışkanlığınızdan vazgeçin. Eski zamanlardan günümüze kadar gelen kabak çekirdeğinin sayısız faydaları bulunuyor. Bal kabağı ve sakız kabağı bitkisinin tohumu olarak bilinen kabak çekirdeği günümüzde sağlıklı atıştırmalık olarak tüketiliyor.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidan bakımından zengindir .Diyabet riskini azaltabilir. Antikanser özellikleri vardır. Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir. Uykuyu iyileştirir. Diyet atıştırmalığı için uygundur. Parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar .Mesane sağlığına faydalıdır.

1 AVUÇ TÜKETMEK GEREKİYOR

Ancak kabak çekirdeğini günde 1 avuç tüketmek gerekiyor. 1 avuçtan fazla tüketilen kabak çekirdeğinin bazı zararları bulunuyor.

BAĞIRSAKLARI BOZUYOR

Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek tavsiye edilmiyor.

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu