Türkiye

Bakan Uraloğlu CNN TÜRK’te Röportaj Verdi

Bakan Uraloğlu: “Uzayda Yörüngeler Var ve Hakkınızı Almanız Gerekir”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Uraloğlu, uzay konusundaki açıklamalarını CNN Türk’e yaptı. Uraloğlu, uzayda yörüngelerin bulunduğunu ve uydu fırlatmak için önceden hakkın alınması gerektiğini belirtti. Şu anda 5 tane haberleşme uydusuna sahip olduklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu uyduların dünya nüfusunun 3.5 milyarını kapsadığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu ayrıca Türkiye’nin uydu üretimi yapan 11. ülke olduğunu ve bundan sonra uydu pazarlamacılığı da yapacaklarını dile getirdi. Uzayda 15 ay görev yapacak bir uydu hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirten Uraloğlu, bu uyduyu SpaceX tesislerinden fırlatacaklarını açıkladı.

Askeri haberleşmenin önemine de vurgu yapan Bakan Uraloğlu, uzaydaki sürekliliğin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Ukrayna’daki savaşta alçak yörünge uydularının kullanıldığını anlatan Uraloğlu, Türkiye’nin bu tür teknolojilerin hava operasyonlarında işe yarayacağını belirtti.

TÜRKSAT 6A uydusunun yerliliğinin yüzde 80 olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, uydunun test süreçlerinin devam ettiğini ve her ayrıntının titizlikle incelendiğini söyledi. Uydunun uzaya gönderilmeden önce her türlü önlem alındığını belirten Uraloğlu, işlerinin ameliyathane titizliğiyle yürütüldüğünü dile getirdi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu