Sağlık

Bakanlık, Lahmacun, Pide ve Börekten Numune Alma Çalışmalarına Devam Edecek

Bakanlık: Pide, börek ve lahmacun gibi ürünlerden numune alınmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, pide, börek, lahmacun gibi ürünlerden artık numune alınmayacağı ve analiz yapılmayacağı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıllık numune alma denetim programına göre toplu tüketim yerlerinde hem yemek harcından hem de son üründen numune alındığı ifade edildi. Ancak pide, börek, lahmacun gibi ürünlerin henüz son ürün haline getirilmemiş olduğu ve hazırlanmasında sebze, kırmızı et, kanatlı eti, balık gibi bileşenlerin kullanılabildiği belirtildi.

Açıklamada, bu gibi ürünlerin harcından numune alınmasının zaman zaman yanlış değerlendirmelere sebep olduğuna dikkat çekilerek, pide, lahmacun, börek gibi ürünlerin et ürünleri kapsamında olmadığı ve farklı bileşenlerin kullanılabildiği vurgulandı. Bu nedenle henüz hazırlık aşamasında olan bir gıdanın değerlendirilmesinin yanlış uygulamalara yol açabileceği ifade edildi.

Açıklamada, toplu tüketim yerlerinde pide, börek, lahmacun gibi ürünlerin harcında tek tırnaklı ve domuz eti aranmasına devam edileceği, son üründe ise tek tırnaklı ve domuz eti dahil tüm kontrollerin yapılacağı bildirildi. Tüketicilere sunulan her türlü gıda maddesinin bileşenlerinin kontrol görevlilerine ve talep etmeleri durumunda tüketicilere bildirilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Bakanlık, tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması için her türlü kontrolün aksatılmadan devam edeceğini vurgulayarak, kamuoyuna duyuruldu.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu